På fabrikens övervåning är aktiviteten som i en myrstack med arbetare som installerar ventilation och drar el. Där finns ganska mycket på plats.
Fabriksgolvet är desto tommare. En platta står färdig för den stora svalspiralen, och tusentals kvadratmeter väntar på att maskinerna ska anlända. Men högst upp på linjen, vid våtsilona, har doseringen till den nya bagerilinjen börjat sättas upp.
– Det är mycket kvar, men det går snabbt. Vi har ju för avsikt att börja baka i oktober, och det datumet har vi än så länge inte behövt skjuta upp. Det går framåt enligt planerna, säger Andreas Waldenström, automationsingenjör på Polarbröd.
Den nya linjen är dimensionerad för ganska hög produktion, mycket av tekniken bakom den kommer från linje två som skulle invigas dagen efter branden.
– Det är en del klipp och klistra från den. Vi hann ju köra den i flera månader innan det som skulle bli invigningen, så vi vet att den tekniken fungerar, säger Waldenström.
Förutom fabriksbyggnaden så är byggarbetarna i full fart med att bygga upp lagerfrysen och utlastningen. De kommer den här gången att vara i en fristående byggnad som kopplas samman med bageriet med en bro från andra våningen. Väl i frysen tas lådorna om hand av pallrobotar. Fabriken har också försetts med något som tyvärr helt saknades i den gamla.
– Alla de här vita rören som går i taket är till sprinklersystemet från en jättecistern här utanför, säger Waldenström.