Gunnar Eklund hade jobbat två år som produktionsdirektör och nu i januari har Daniel Wikström tagit över. Wikström har lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen som bland annat produktionsledare och platsansvarig. Närmast kommer han från en tjänst som platschef på Nyhléns och Hugossons charkanläggning i Luleå. Före det arbetade han i närmare 17 år på Norrmejerier.
– Polarbröd är i ett jättespännande läge. Vi är mitt i en riktig nystart och det är särskilt spännande att stiga in som produktionsdirektör nu när produktionen i Älvsbyn kommer igång för fullt. Vi står inför nya utmaningar på marknaden med en hårdare konkurrens där vi måste bli bättre än någonsin. Situationen passar mig och min bakgrund väldigt bra, säger Daniel Wikström.
Luleåbon Wikström kommer att pendla från grannkommunen men kommer också ofta att besöka bageriet i Bredbyn. Fokus för honom kommer att vara att strategiskt utveckla nya arbetssätt och metoder för ökad produktion och lönsamhet i Älvsbyn och Bredbyn. Wikström började egentligen på Polarbröd redan i september förra året. Då som huvudprojektledare.
– Det känns väldigt bra att Daniel nu kliver in som produktionsdirektör. Han har en lång och gedigen bakgrund inom norrländsk livsmedelsproduktion och hans engagemang kring utveckling, strategiska perspektiv och syn på förändringsmetodik gör honom till en stark tillgång i vår fortsatta resa, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.