Skebos vd: ”Alla kan känna sig som vinnare”

Beskedet kom på tisdagsförmiddagen: Ägaren av restaurang Taj Mahal i Skellefteå har accepterat Skebos uppsägning. ”Ägaren har i ett möte med oss bett om ursäkt och tagit avstånd från den tidigare verksamheten som inte omfattade restaurangdelen”, säger vd Åsa Andersson i ett pressmeddelande. Samtidigt skriver bostadsbolaget ett nytt kontrakt.

23 oktober 2018 10:24

Skebos resa har varit lång och krokig sedan Norrans avslöjande kom. De har haft svårt att inleda en dialog med ägaren, som numera tar avstånd från Club Private X-verksamheten.

Bostadsbolaget har övervägt att ta saken vidare.

– En rättslig process hade inte varit konstruktiv för någon av parterna. Samtidigt var vi beredda att gå till tingsrätten, även om vi vet att det hade inneburit en lång och utdragen process.

Nu har de istället kommit till en förlikning, som i första hand innebär att ägaren stänger ner hela den nuvarande verksamheten med omedelbar verkan.

Inleder nytt samarbete

Från den 1 januari 2019 kommer ett nytt avtal mellan parterna att gälla. Enligt Skebo har kraven blivit hårdare i det nya kontraktet, bland annat gällande öppettider och verksamhetens innehåll.

– Vi vill ge människor en andra chans. Ägaren har tagit avstånd från delar av den tidigare verksamheten som bedrevs i källaren. Den nya restaurangverksamheten ska få ett nytt namn med ett nytt koncept, säger Åsa Andersson och tillägger:

– Alla kan känna sig som vinnare. Skebo säkerställer att verksamheten bedrivs utifrån vad hyresavtalet medger, ägaren får en ny chans att bevisa sig som en god hyresgäst och bygga upp förtroendet igen, samtidigt som utbudet av restauranger i Skellefteå breddas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa