Snart börjar Stefans och Maaikes äventyr

Nu börjar det brännas. Måndag efter midsommar börjar Stefan Dahlqvist och hans ressällskap sitt äventyr. ”I snitt kommer vi att förflytta oss en mil per dag”, säger han.

13 juni 2014 08:26

Norran skrev om Stefan Dahlqvist i februari. Då började han utbildningen som ska göra honom till en professionell äventyrare. Det är en unik äventyrsutbildning som arrangeras av Haglöfs adventure academyoch leds av äventyraren Ola Skinnarmo.

15 personer antogs till utbildningen och har träffats en förlängd helg i månaden.

– Vi har fått lära oss mycket. Allt från projektledning till fältsjukvård, säger Stefan Dahlqvist.

60 dagar

Nu ska äventyren dra igång. Stefan vill uppmärksamma de oreglerade älvarna i Västerbotten. Under cirka 60 dagar kommer han att paddla och vandra uppströms Byskeälven, sedan vandra över Pieljekaise nationalpark, för att avsluta med en paddling nedströms Vindelälven. Se upplägget genom att bläddra i bilden ovan.

Blivit fler

Tanken var att Stefan skulle få sällskap av siberian huskytikarna Mansi och Taipa. Nu har gruppen utökats med två siberian huskys till; Koko och Satinka, samt holländskan Maaike Besselse.

– Hon är en äventyrare som jag, och delar min åsikt om att det är viktigt att bevara vår natur och att man ska ta hundarna med sig i naturen, säger Stefan Dahlqvist.

Företag stöttar dem med kläder, hundmat och utrustning. När det gäller den egna maten har de vissa förhoppningar.

– Vi kommer inte att ta med oss så mycket mat utan hoppas på folks välvilja. Vi bekantar oss gärna med människorna som bor längs älven och tackar inte nej till lite grillad mat. Vi utlyser till och med en liten tävling – den som bjuder på godast mat längs vägen kommer att vinna ett pris i form av en tavla från äventyret, säger Stefan Dahlqvist och ler.

Stefan blir professionell äventyrare
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa