Theodor Ekenstedt: Felix – en FågelFenix?

8 augusti 2019 18:15

Så … Felix "Pewdiepie" Kjellberg gör alltså en renodlad Minecraftkanal sedan en månad tillbaka, alltså typ sedan det började kännas som att han gjorde sig redo att sätta in nådastöten i sin döende kanal vid 100 miljoner.

Så, kort rekapitulation: Pewdiepie hade hyfsad medvind när han seglade i kölvattnet av både tvättäkta högerextremister och den helt galet engagerade rörelsen som gick under vinjetten ”Prenumerera på Pewdiepie”. Sedan tog Pewdiepie ställning mot alla troll och haters och så gick allting utför. Statistiken tankade. Hårt. Och 100 miljoner prenumeranter kändes plötsligt så avlägset.

I efterdyningarna testades många desperata knep – bland annat okynnespryddes ett flertal videos med presentationsbilder av den kvinnliga Youtube-profilen Sssniperwolf. Sedan gick Pewdiepie tillbaka till sina rötter med en spelvecka, där han skulle spela spel igen.

Ett smörgårdsbord av titlar testades, däribland även Minecraft, ett spel som Pewdiepie tagit aktivt och högljutt avstånd från i alla år. Men spelet är hyfsat helylle och således lätt att tjäna pengar på – och ni kan dessutom gissa om hans nioårsarmé älskade det. För om det finns något som kidsen älskar lika mycket som Fortnite så är det Minecraft.

35 videos i skrivande stund, riktigt långa rackare. 20-30 minuter. Inte längre måste stackars lilla Pewds sänka hastigheten på sina videos för att nå den optimala videolängden för reklamintäkter, och sedan be sina tittare att se med dubbel hastighet. Det ska blir riktigt spännande att följa Pewdiepie de närmaste månaderna, dels på grund av den här nya inriktningen och dels eftersom milstolpen 100 miljoner lär komma inom kort (98,6 miljoner prenumeranter nu).

Och ja, jag håller ändå fortfarande fast vid att han kommer ge kanalen coup de grâce vid 100 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Theodor Ekenstedt