”Svårt att inte le när ensemblen bjuder på de mest kända låtarna”

Musikalen "Jersey boys" med David Lindgren i en av huvudrollerna är perfekta botemedlet för en eventuell höstdepression. För sällan har en produktion varit så medryckande.

19 september 2015 00:59

Ett talesätt brukar lyda att dagens artister inte har det lätt, men några som kunde skriva under på det redan för 55 år sedan var The Four Seasons. Bandet bildades 1960 i New Jersey och efter några tunga år fick de sitt genombrott med hiten "Sherry" 1962. Mycket tack vare värvningen av låtskrivargeniet Bob Gaudio (här spelad av David Lindgren).

Efter "Sherry" och sisådär hundra miljoner sålda skivor avlöste hitlåtarna varandra. "Big girls don't cry", "Walk like a man" och "December, 1963 (Oh, What a Night)"... ja, listan kan göras lång. Fast The Four Seasons blev också ett band som försvann lite grann bland alla andra framgångsrika grupper under den tiden.

Musikalen "Jersey boys" kretsar kring bandets framgångssaga och splittring, men publiken får också lära känna medlemmarna: Frankie Valli (sång), Tommy DeVito (gitarr, sång), Nick Massi (bas, sång) och så slutligen Bob Gaudio (keyboard, sång och låtskrivare).

Det är en musikal som blandar lättsamma skämt till tonerna av medryckande låtar, för alla har utan tvekan någon relation till The Four Seasons. Oavsett om man vet det eller ej och så är det bara så. "Jersey boys" innehåller också en del svärta som tynger ner gruppens framgångar och slutligen orsakar splittringen.

Bäst är utan tvekan musiken och det faktum att allt framförs live. Extra tjusigt blir det med stämsången som de medverkande bjuder på och att Bruno Mitsogiannis, som spelar Frankie Valli, lyckas så bra med falsettsången. Den sångstil Valli blev så känd för. När ensemblen bjuder på de mest kända låtarna är det helt enkelt svårt att inte le. Vill du ha en energiinjektion inför höstens kommande mörker så är "Jersey boys" helt klart ett kort att satsa på.

Jersey Boys

Premiär: 18 september på Chinateatern i Stockholm

Producent: Vicky von der Lancken och Bosse Andersson.

Regissör: Anders Albien.

Medverkande: David Lindgren, Robert Rydberg, Bruno Mitsogiannis och Peter Johansson.

Kuriosa: Originalet "Jersey boys" har spelats på Broadway och West End i London.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emilie Sjölund