Mycket att ösa ur på scenen i Malå

Stort och smått, högt och lågt och en framskjuten plats för sången och musiken. Årets revy i Malå bjuder på hög igenkänningsfaktor och många skratt.

17 februari 2019 13:06

Att 2018 var ett händelserikt år både i Malå och på riksnivå har förstås inte undgått revymakarna i Scenadrage. Cirkusen kring regeringsbildningen avhandlas på ett fyndigt sätt, liksom Vänsterpartiets och Lennart Gustavssons framgångar i kommunvalet.

En höjdpunkt är turerna kring kommunens tankkort, ett ämne som återkommer ett par gånger under föreställningen. En annan är sketchen om Nilagubbens vara eller inte vara, liksom hyllningen till Malås motvillige hjälte Göran Josefsson.

Årets upplaga av Scenadrage är en blandning av tidigare medlemmar, nygamla och helt nya namn. Alla sköter sig bra, med ett extra plus till rutinerade Arianne Buhr och blott 20-åriga Lisa Stenlund, som får synas mycket i sin allra första revy.

Gruppen har även fått förstärkning på sång- och musiksidan i år, vilket gör att den delen får ta mycket plats.

Höjdpunkten är Ludvig Bergs och Lisa Stenlunds fina tolkning av Bradley Coopers och Lady Gagas stora hit ”Shallow”. Lisa Ekdahls ”Med benen i kors” i Anneli Selegrans tappning är ett annat musikaliskt nummer som sticker ut.

I en tid när lokalrevyerna är på utdöende kan Malåborna känna sig lyckligt lottade som fortfarande bjuds på den här sortens underhållning. Och med tanke på återväxten borde det också finnas goda förutsättningar för att det fortsätter vara så.

Scenadrage

Skådespelare: Carina Söderström, Pontus Lundström, Arianne Buhr, Ludvig Berg, Lisa Stenlund, Thomas Jonsson, Susanne Högberg, Lena Samuelsson, Anneli Selegran.

Garagebandet: Denny Kraft, Lena Selin, Per Gotthardsson, Erik Hillergren, Erik Fängström, Lars Boman.

Ljud: Kjell Åström, Ljus och bygg: Krister Stenberg, Bildteknik: Aaron Selin-Gotthardsson, konstnärlig ledare: Britta Stenberg.

Årets revy ”Tankar för dagen – baktankar & andra tankar” spelas på Forum lördag (två föreställningar), söndag och måndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Enkvist

Ämnen du kan följa