Föreställning: "Charmig show om skogen"

Nu kommer föreställningen Nationalparken och gör nedslag i Boliden och Norsjö. "Följ med på en halsbrytande, rolig och absurd föreställning som ger oss en ömsint reflektion över vår arroganta inställning till den skog som håller oss vid liv", säger Gunilla Holm, ordförande i Norsjö Musik & Teater.

5 maj 2019 18:00

Gänget som skapade och medverkade i showen Fäboland är tillbaka med en ny musikfylld föreställning. Den 10 maj spelas Nationalparken på Medan i Norsjö och den 11 maj spelas den i Bolidens Folkets Hus. Föreställningen spelas i hela Sverige från söder till norr, med 40 föreställningar totalt. I den norra länsdelen är Norsjö och Boliden de enda spelplatserna.

Föreställningen Nationalparken är en del i Riksteaterns treåriga temaspår "Människa och Natur". I Norsjö har man tidigare haft två föreställningar under det temat, vilka var "Vi som bor här" med Stefan Sundström och Martin Emtenäs samt "Slutet enligt Rut" med tre skådespelare.

– Det här kommer bli en rolig och tänkvärd föreställning. Den spelas av en oemotståndlig ekokabaré som tar skogen på allvar, säger Gunilla Holm.

Det är fyra personer som kommer stå på scenen.

– Två av dem är Sveriges bästa folkmusiker Sara Parkman och Samanta Ohlanders, sen har vi ekopoeten Jonas Gren och den multibegåvade musikern Hampus Norén. Den blir en kabaré med glesbygdskomik och storstadshån, men som håller kärleken till skogens folk intakt, säger Gunilla Holm.

Hon har flera gånger fått höra publikens önskningar om föreställningar med många personer på scenen och med fin scenografi.

– Den önskan uppfylls nu i Nationalparken. Det här är en föreställning som passar alla, men särskilt de som är intresserade av naturen och bryr sig om den. Det känns som att folk har börjar bry sig mer om naturen och miljön som vi lever i, menar Gunilla Holm.

Vad vill då den här föreställningen säga oss?

– Det är en tankeväckande och underbar musikalisk färd genom vår tids allra mest brännande frågor. En rolig, absurd och en reflekterande show över hur vi beter oss mot den skog som håller oss vid liv, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Öhman

Ämnen du kan följa