USA blir nästa stopp på Sara Holmströms musikresa

Arbeta med amerikanska producenter var något som Sara Holmström hade som mål att uppnå om fem år. I slutet på augusti åker hon över Atlanten för att träffa sina nya samarbetspartners och delta i en musiktävling.

11 augusti 2016 09:15

Det har varit ett fullspäckat år för Skellefteås nya stjärnskott Sara Holmström. I mars 2015 släppte hon sin första singel ”Alive” sedan dess har hon jobbat stenhårt för att slå sig fram i den tuffa musikbranschen.

– Det har varit ett år av jobb dygnet runt och lite till, säger Sara Holmström.

Under året har Sara Holmström släppt totalt åtta singlar samt gett ett flertal spelningar och intervjuer. Men det hårda arbetet har lönat sig. I början av 2016 kontaktades Sara Holmström av den amerikanska producenten Anthony ”Dat” Dent.

– Att jobba med en amerikanskproducent var något som jag hade som ett mål inom fem år men nu hände det på bara sju månader.

I efterhand har Sara Holmström fått veta att Anthony Dent hade hittat henne via hemsidan LinkedIn och sedan följt henne via olika sociala medier i över tre månader innan han kontaktade henne. Samarbetet inleddes dock med ett rejält test. Sara Holmström berättar att Anthony Dent skickade tre färdigproducerade musikbakgrunder till henne och bad henne att välja en av låtarna och lägga på text och leverera inom 24 timmar.

Efter fjorton svettiga timmar skickade Sara Holmström iväg sitt bidrag och fick direkt svar från Anthony Dent att han satt sig ner i samma sekund för att lyssna på låten. Sara berättar att hon väntade vid telefonen och räknade ned minuterarna. När fem minuter hade gått visste hon att han hade lyssnat klart på låten. Efter tio minuter ringde telefonen.

– Han svarade, ”Sara du är fantastisk och jag vet att vi kan klara det här”. Då kom tårarna, men man måste ju spela cool så jag sa bara, ”jaha, bra vad är nästa steg”.

En månad senare kom den första singeln ”VIP (It’s me)” från den kommande EP:n och i våras släpptes låten ”Transformation”. USA-samarbetet har lett till att Sara Holmströms sound förändrats från att vara mjuk pop till mer kaxigare r'n'b och hiphop influerat.

– Det här har lett till mycket positivt, särskilt i USA.

I slutet på augusti åker Sara Holmström över Atlanten för att delta i en tävling på musik-konferensen Coast to Coast i Florida. Den 4 september kommer hon att framföra låten ”Transformation” framför en jury som bland annat består av Jay Z:s producenter och managers.

– Att vinna för mig är inte att vinna hela tävlingen. Jag ser det här som en chans att visa upp mig för de här stora namnen. Jag vill gå upp på scenen och ge allt och visa hur stolt jag är.

 

Det har varit ett år av jobb dygnet runt och lite till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bjursell

Ämnen du kan följa