Trästockfestivalen satsar på gratis festivalbussar för nyanlända

15 juli 2016 12:33

Trästockfestivalen fortsätter att satsa på tillgänglighet och en nyhet för i år är gratis bussturer för nyanlända. En satsning som festivalen gör tillsammans med ABF och NJIE.

Bussarna kommer gå fredag och lördag från Jörn och Lövånger, det vill säga orter som tagit emot stora grupper nyanlända.

– Trästockfestivalen har alltid varit gratis och tillgänglig för alla såtillvida att det inte har spelat någon roll hur mycket man har haft i plånboken, att ta sig till festivalen är däremot inte helt gratis. För de nyanlända som i många fall har endast 71 kr/dag att leva för så har man inte råd, ännu mindre om man har barn, säger Nils Andrén festivalgeneral på Trästockfestivalen i ett pressmeddelande.

För att nå ut med informationen gällande bussturerna har festivalen tryckt upp affischer på persiska, arabiska och tigrinja. Arrangörerna för Trästockfestivalen uppger också att festivalen blir den första att göra ett initiativ som detta.

Trästockfestivalen arrangeras den 22-23 juli och klara artister är bland andra Anna Ternheim, Erik Lundin, Sofia Karlsson och Movits!.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emilie Sjölund

Ämnen du kan följa