Skelleftebandet bjuder på grym hårdrock

8 december 2016 10:15

Lokala hårdrocksbandet Blister Brigade hittade verkligen rätt med sitt tre år gamla debutalbum "To serve and punish". Låtarna, produktionen och giftiga riff var allt som behövdes. Hur står sig uppföljaren "The executioner" i jämförelse? Ja, det är mer av samma goda vara givetvis. Riffig hårdrock som mer än gärna vill nämnas i samma andetag som Motörhead, Guns N Roses och Mötley Crüe.

Refrängerna, drivet och attityden gör skivan till en vinnare, och det säger jag inte som stolt Skelleftebo utan som ett genuint hårdrocksfan. The executioner känns även som ett något mörkare och hårdare album än "To serve and punish". Som bäst blir det i "Dollargod" och svingrymma powerballaden "Landslide". Värd att nämna är även frustande "Human grenade".

Dock, skivan har en lite kallare och plattare ljudbild än senast vilket känns lite trist, men som helhet bjuder albumet på lika grym hårdrock. Det är nästan svårt att föreställa sig att Blister Brigade till stor del består av småbarnsföräldrar från Skellefteå. Grymt!

Dennis Fahlgren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa