Sara är starkare än någonsin

På lördag är det releasefest för Sara Holmströms egenskrivna låt "Alive". En låt som kom till när hon sökte tröst efter ett grovt överfall. "Jag trodde att jag skulle dö, men vägrade ge upp".

20 mars 2015 14:15

– Om jag skulle berätta allt jag varit med om så skulle nog alla tro att jag är 80 år, säger Sara Holmström och skrattar.

Trots att hon bara hunnit fylla 35 år stämmer beskrivningen bra in på den sprudlande Sara Holmström. Hennes liv har minst sagt varit innehållsrikt och musiken har alltid funnits där likt en trogen följeslagare, men det tog många år innan hon hittade sin stil. 2003 ställde hon upp i TV3:s "Fame factory" och 2004 i TV4:s succéprogram "Idol". I den sistnämnda kom hon till sista deluttagningen innan tävlingen drog igång på allvar och blev ironiskt nog utslagen av Darin, som slutade tvåa efter vinnaren Daniel Lindström.

– I dag är jag faktiskt glad över att jag inte vann eller gick längre i tävlingen. För både i "Idol" och "Fame factory" tappade jag bort mig själv någonstans på vägen. Det var så många som ville bestämma hur jag skulle låta och vad jag skulle sjunga.

Av musikproducenten Bert Karlsson, som ledde "Fame factory", fick Sara Holmström rådet att hitta en stil och hålla sig till den. Det visade sig vara svårare än vad hon hade räknat med och efter några års slit med låtskrivande, kontakter med producenter och skivbolag hamnade musiken på sidan.

– Men så fick jag inspiration till att börja göra musik igen efter att jag blev utsatt för ett grovt överfall i somras. Det var så grovt och hemskt att jag trodde att jag skulle dö, men jag vägrade ge upp.

Vad var det som fick dig att ta upp musicerandet igen?

– Jag mådde skitdåligt efter upplevelsen och frågade mig själv vad jag skulle göra av alla känslor. Då tog jag upp gitarren och började göra musik. Det blev terapi för mig.

När Sara Holmström satt med sin gitarr växte låten "Alive"fram. En låt som handlar om att komma tillbaka, starkare än någonsin, från en hemsk upplevelse.

– Låten tog bara sex timmar att skriva, men sen har jag och min producent jobbat med den rätt så länge i studion för att få fram rätt känsla.

Hur känns det nu när låten ska ges ut?

– Det är nervöst! Jag har skrivit "Alive" helt själv och det är en personlig låt som jag sjunger från själen. Men många har redan nu sagt att den är väldigt bra och det känns såklart jätteroligt att det är en sådan stor grupp som tror på en.

Sara Holmström har tillsammans med sin producent gjort ett flertal låtar som de planerar att släppa så småningom. Bland annat en mer lättsam låt inför sommarsäsongen, men planen är att göra allt i sin egen takt och inte skynda fram något.

– Jag är främst mamma till min tvååriga dotter och musiken kommer sedan. Jag känner också att jag vill göra musiken i min takt och på mitt sätt istället för hur det var i "Fame factory" och "Idol". Men det är klart, om ett skivbolag skulle höra av sig så skulle jag inte säga nej, säger Sara Holmström och skrattar.

Det är en personlig låt som jag sjunger från själen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emilie Sjölund

Ämnen du kan följa