Rakt igenom väldigt snyggt

Prisbelönt jazz. Norrans recensent lovordar Isabella Lundgrens andra skiva ”Somehow life got in the way”.

20 maj 2015 15:15

Den anrika jazztidskriften Orkesterjournalen har för 60:e året i rad delat ut det åtråvärda priset Gyllene skivan. I år för första gången som ett delat pris. Isabella Lundgren och Daniel Karlsson får båda priset för var sin produktion.

Isabella Lundgren är från Värmland men bor numera i Stockholm efter en tid i New York. Hon debuterade 2012 med albumet "It had to be you" och "Somehow life got in the way" är hennes andra album. Hon har spelat med musiker som Eddy Davis (Woody Allens bandledare), Charles Tolliver och Lasse Törnqvist med fler.

På detta album uppträder hon tillsammans med Carl Bagge Trio och Nordiska Kammarorkestern. Producent är den dynamiske trumpetaren Peter Asplund som också är gästsolist på några spår.

Isabella Lundgren framför alla stycken på ett mycket säkert och tryggt sätt med en behaglig röst. Man blir aldrig nervös av hennes sätt att sjunga. Jag kan inte bestämma mig för om det här är nytt eller gammalt vilket nog beror på att det är både och. Lite lutar man sig åt 1950-talet då till och med Charlie Parker spelade med stråkar i bakgrunden, men detta är alls inte lika smetigt som det blev då. Detta är rakt igenom snyggt, genomtänkt och det svänger till här och där också.

Mats Åkerström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion