Politisk Movits! fick publiken att dansa

23 juli 2016 11:00

Movits! sångare Johan Rensfeldt hade mycket på hjärtat när han klev upp på Norranscenen sent på fredagskvällen. Iklädd en ”Nattskiftetjacka” förklarade han att de sexuellaofredanden och övergrepp som inträffat på bland annat Bråvalla men också Stadsfesten inte är något som hör hemma på festivaler.

Innan låten Waterloo, som handlar om migration, passar Rensfeldt på att ge en känga till båda Sverigedemokterna och Nordfront. Rensfeldt uttalanden enade Trästockpubliken och fick den att koka.

Spelningen börjar i ett högt tempo och bandet väljer att spela publikfavoriten ”Äppelknyckarjazz” redan under den första halvtimmen. Publiken dansar med till de hiphopjazziga tonerna som blivit Movits! ikoniska sound.

Men publiken tappar intresse när låtarna blir mindre dansvänliga och stundtals så ser det rätt glest ut i publikhavet. Spelningen får dock nytt liv med låtarna ”Självantänd” och ”Limousine”. Movits! energi dalar dock aldrig och de ger allt tills ridån faller.

När jag gick till Movits! spelning på fredagen hade jag förväntningen att Luleåtrion skulle få en publik i klass med den vi såg 2011 på Kapten Röds spelning. När Movits! spelade i Luleå, visserligen hemmaplan, tidigare i vår blev det så högt tryck på biljetterna att bandet tvingades sätta in en extrakonsert. Min förhoppning var att spelningen på Trästock, som är gratis och allt, skulle dra lite mer folk än vad den faktiskt gjorde.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa