Hiphopbussen kommer till Skellefteå: "En häftig möjlighet"

Drömmer du om att skapa hiphop? Idag intar Hiphopbussen Morö Backe centrum, där ungdomar får chansen att göra musik med Masse och Salla Salazar från Redline recordings.

31 augusti 2019 08:00

En stor tvåvåningsbuss, utrustad med allt från studio till en mobil scen, kommer idag att ta plats på Morö Backe torg. Där inne finns hiphopveteranerna Masse och Salla Salazar från Redline recordings, bolaget med ledande hiphopartister som Linda Pira, Stor och Dani M. Med sin stadiga förankring i Sveriges hiphopscen ska de tillsammans med musikjournalisten Ametist Azordegan inspirera ungdomar till musikskapande, genom workshops och samtal.

– Ungdomarna får lära sig hur man producerar, skriver, gör beats och spelar in hiphop. Från ax till limpa, om man säger så, säger Magnus Ericsson, projektledare för meningsfull fritid på ABF, som arrangerar dagen tillsammans med Folkets hus och parker samt Hyresgästföreningen.

Hiphopbussen är en del av ABF-initiativet "Gör din röst hörd" som handlar om att de som befinner sig längst från makten och inflytande ska få ett forum.

– Och det är ju på många sätt vad hiphopen som musik också handlar om, så det passar bra. Det är en häftig möjlighet, jag hoppas många tar chansen, säger Magnus Ericsson.

Förutom musikinspiration kan den som vill testa graffiti och streetbasket. Kulturföreningen Mullberget finns också på plats.

– Tanken är inte att det ska ta slut efter workshopen, utan att det ska resultera i något. Vi hoppas att de som deltar ska bli sugna på att fortsätta skapa musik, och då kan de göra det på kulturföreningen Mullberget eller på fritidsgården som finns alldeles i närheten. Det här är inte jippo, utan vi vill att det ska bli ett startskott, säger Magnus Ericsson.

Fakta

Hiphopbussen

När: Kommer till Morö Backe torg idag lördag klockan 15 - 21.

Vad: Ett initiativ från ABF, Folkets hus och parker och ABF där hiphoplegendarerna Masse och Salla Salazar från Redline recordings samt Ametist Azordegan håller i workshops där ungdomar mellan 12 - 20 år får lära sig skapa hiphop.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Wallin

Ämnen du kan följa