Green Day – Revolution radio

13 oktober 2016 11:15

Under hösten 2012 gav Green Day ut tre album med totalt 37 låtar – det är ungefär 27 för många för att någon ska orka bry sig över huvud taget. Lyckligtvis har bandet sedan dess hållit en relativt låg profil men olyckligtvis verkar de inte ha lärt sig särskilt mycket.

Nya plattan "Revolution radio" är nämligen för mycket av allt. Medlemmarna har haft den dåliga smaken att själva producera albumet, vilket alltid är en urusel idé. Låtarna är för många och framför allt för långa, texterna är larviga och soundet är jämntjockt. Allra värst är kanske "Forever now", sju minuter pretentiös punkpop som inleds med att Billie Joe Armstrong sjunger "my name is Billie and I'm freaking out". Det är tyvärr sant.

Dessbättre har Green Day inte helt tappat sin väldokumenterade förmåga att skriva starka hitmelodier – singlarna "Still breathing", "Bang bang" och titelspåret är riktigt fina popburgare. Tyvärr blir man på tok för mätt av resten av den kaloristinna "Revolution radio"-plusmenyn för att riktigt kunna uppskatta dem.

Linus Brännström/TT

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa