På Haga i Umeå reser sig ett antal tegelstensbeklädda byggnader. Just idag ekar de tomma, men sommaren 2015 genomsyrades de gamla lokstallarna av skapande istället för tåg. Där samlades kulturutövare i en ockupation för ett alternativt kulturhus i Umeå, en plats för gräsrotskultur långt ifrån det kommersiella.
Där, i framtidstron och kreativiteten, fann Andréas Brännström och Ludvig Widman varandra.
– Den peppen och gemenskapen som fanns där inspirerade oss. Under sommaren stängde vi in oss i en vecka i de gamla lokstallarna och spelade in hela första skivan. Det fanns inget lås på dörren så varje kväll under tiden vi spelade in skruvade vi brädor för dörren, säger Andréas Brännström.
En ny dansant religion var född. Bottenvikens Silverkyrka hade bildats, redo att frälsa med första albumet "Det stora uppvaknandet". Elektroniska synthslingor flätas samman med storslagna orgeltoner, trance möter gospel, trummaskin möter predikan i en symbios som balanserar mellan popakt och samfund.
– Vi vill blanda väckelsemusik med techno, det är hela vår utgångspunkt. Jag skulle säga att det är popigt, lätt att ta till sig och mycket repetitiva moment. Rivigt och kul att dansa till helt enkelt, säger Andréas Brännström.
Kyrkosalen är ständigt närvarande – i tonerna, men också i symboler och koncept. Bibliska referenser breder ut sig bland titlarna, och känslan av religiös extas vibrerar i spåren.
– Vi ser paralleller mellan dansmusiken och religion. Där finns hoppet och gemenskapen, och också musikaliska uttryck som gospel och orgel som passar bra med det elektroniska. Vi jobbar med mycket symboler, och vi har låtar som heter allt från "Pärleporten", "Syradopet" och "Det finns evighet i lammets blod".
De båda är uppvuxna med kyrkan nära. Ludvig Widman i Stockholm, och Andréas Brännström i Ursviken där Pingströrelsen har gjort sitt avtryck i samhället.
– Religionen var väldigt närvarande i Ursviken när jag växte upp. Det finns en Pingsttradition där, med allt från festivalen Joypeak till starka samfund och det färgade mig. Det var både på gott och ont, men hursomhelst inspirerade det. Det är något med det kyrkliga som fascinerar, säger han.
Snabbt efter första technopredikan 2015 plockades de upp av skivbolaget Lamour och har sedan dess spelat på allt från Emmabodafestivalen till Nobelberget i Stockholm samt släppt tre album.
För väckelseduon med sina rötter i en göra-det-själv-kultur kom det som en smärre chock när nomineringarna till prestigefyllda P3 Guld-galan släpptes förra veckan. Där, bland namn som Avicii, Bella Boo och Per Hammar har Bottenvikens Silverkyrka tagit plats.
– Vi fick ett mail från Sveriges radio, så vi har vetat det i lite mer än två veckor. Det var väldigt förvånande och ärligt talat helt bisarrt. Vi tävlar liksom mot Avicii, det känns helt otroligt. Vi har inget stort skivbolag i ryggen, vi gör allt själv – bokar, skriver, spelar in, gör omslagen, mixar – och det känns väldigt fint att ett mindre band som vi får en sådan nominering. Det är fortfarande overkligt, säger Andréas Brännström.
Hur det går står klart 18 januari 2020, när P3 Guld-galan går av stapeln.
– Det blir väldigt spännande. Vi planerar att spela i Västerbotten framöver, och då får vi se om vi gör det som ett P3 Guld-vinnande band eller inte.
Men hur det än går kommer Bottenvikens Silverkyrka att fortsätta sin väckelseresa.
– Vi hoppas att det uppstår fler Silverkyrkor, hade inte det varit mäktigt? Vi är ju bara ett stift i den här rörelsen. Låt oss bli fler, avslutar Andréas Brännström.