Countryn intar Stadsfesten

Med rockiga, glada och fartfyllda låtar ser countrybandet Ben Carbine & the 18-Wheelers fram emot att än en gång få spela på hemmaplan.

26 juni 2014 11:00

Countrymusiken väller ut ur högtalarna när de åtta medlemmarna i det Skelleftebaserade bandet Ben Carbine & the 18-Wheelers övar en sista gång inför framträdandet på Stadsfesten.

– Vi spelar glad country. Den är varmare, svängigare och det syns när vi spelar. Många i publiken brukar stå och le när de ser oss, säger Johan Ögren.

Countryn har sitt ursprung i folkmusiken i USA och är i dag starkt förknippad med staden Nashville och cowboyhattar. Men Ida Bodin anser att det även finns en del fördomar om musiken, som det faktum att många tror att det bara är äldre som lyssnar på den.

– Jag tycker att det är förvånansvärt många som lyssnar på country och många unga som börjar lyssna blir överraskade och tycker att det är bra, säger hon.

De hoppas kunna bjuda publiken på en show och då de har närmare tio års erfarenhet av framträdanden bakom sig är de inte nämnvärt nervösa än. Stora scener är de vana vid då de bland annat har hunnit ta guld i Country-SM, spelat på countryfestivaler i Sverige och utomlands samt på Trästocksfestivalen förra året.

– Jag tror de kommer vara färre barnfamiljer i år, då vi spelade vid halv fem då. Nu ska vi spela halv elva så jag tror att det kommer bli mer röj, säger Ida Bodin.

Det var i maj i år som det blev klart att bandet skulle uppträda på Stadsfesten. Där kommer de att bjuda på en blandning av sina egna låtar och några covers. De kommer att spela direkt efter Eldkvarn och ser just nu fram emot att ännu en gång få stå på en stor scen på hemmaplan.

– Jag har ju stått i publiken och sett upp på scenen flera gånger tidigare, så jag tycker att det ska bli kul att få stå på andra sidan och få se ut över publikhavet istället, säger Ida Bodin.

 

Jag tror att det kommer bli mer röj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion