Brolle återvänder till Bursiljum – och denna gång med både en konsert och stor musiktävling

I sommar väntar en ny folkparksturné för Brolle och återigen en spelning i Bursiljum. Där kommer dessutom en musiktävling hållas – i hopp om att hitta Sveriges nästa rockstjärna.

16 mars 2016 09:15

Under fjolårets folkparksturné hoppade Brolle över sin annars traditionsenliga spelplats Bursiljum och valde i stället att ge spelningar främst i södra Sverige. Något han ångrar.

– Jag tänkte på det hela förra sommaren – att jag verkligen saknade Bursiljum och jag fick många mejl också från personer som frågade varför jag inte skulle spela där. Så i sommar återvänder jag med en stor nyhet och med mig på turnén kommer jag ha Charlotte Perrelli, säger Brolle.

Den stora nyheten är tävlingen "Årets rockröst" som Brolle är initiativtagare till. Tävlingen kan beskrivas som en ny, modernare variant av Rock-SM och är ett samarbete med Folkets hus & parker och Riksteatern med målsättningen att hitta Sveriges nästa stora sångare eller sångerska.

– Vi hoppas få in så många bidrag som möjligt och både band och artister får skicka in. Det spelar inte heller någon roll ifall man sjunger covers eller egna låtar utan det vi är ute efter är en riktigt bra röst, säger Brolle.

En finalist från varje län kommer att utses och få gästa Brolle och Charlottes spelning på en lokal ort och Västerbottens länsfinal sker i Bursiljums folkpark den 29 juli. Alla framföranden med finalisterna kommer också filmas för att juryn, där bland andra Brolle och Charlotte Perrelli samt Kee Marcello från Europe (bandet fick sitt stora genomslag tack vare en vinst i Rock-SM 1982) ingår, sedan ska kunna utse en vinnare.

De eller dem som vinner kommer få ett stipendium på 25 000 kronor att disponera hur de önskar.

– I dag kan vem som helst spela in musik så i stället för att vinna en skivinspelning får vinnaren eller vinnarna använda pengarna fritt. Det kan vara på instrument, en inspirationsresa eller en turné, säger Charlotte Perrelli.

 

Årets rockröst 2016

Anmälningar görs till rock2016@fhp.nu och ska vara inskickade senast den 15 april.

Den 7 juni tillkännages artisterna/banden som har vunnit en gästartistplats på respektive spelscen.

Juryn består av Kee Marcello från Europe, Charlotte Perelli, Brolle, Erika Wendschlag från Folkets hus & parker samt Ronny Reimerson från Folkparkernas programbolag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa