Mastig samling med Norrans nykomling

Fräsch och levande serie. Malin Svedjeholms ”Plåstra 2” underhåller och levererar mycket nytt, enligt Norrans recensent.

9 juli 2015 13:15

Plåstra är helt ny på Norrans seriesida, men serien har funnits sedan mitten av 1990-talet. Det finns så mycket material av boken, att det redan släppts ett samlingsalbum och nu är det dags för uppföljaren.

Serien har utvecklats och förändrats i takt med att Malin Svedjeholms eget liv förändrats. Det är verklighetsbaserat, men en del konstnärliga friheter hoppas man att hon tagit – för sin egen skull. Som det ska vara med en bra självbiografisk humorserie, med andra ord. Det ska finnas en viss tveksamhet då man tänker "Om det verkligen var sant skulle man väl inte vilja avslöja det såhär… eller?"

För dig som just upptäckt serien ska jag inte avslöja på vilka sätt den förändras, men förutom att det händer saker i Plåstras liv så blir också Malin Svedjeholm en allt mer skärpt serieskapare ju längre serien pågår. Replikerna och minspelen sitter där de ska, och förutsägbara förvecklingar varvas med absurda infall. Det gör att serien känns vital och fräsch även när den pågått under så lång tid.

Lite bonusmaterial ger mersmak, och jag hade gärna sett mer sådant för variationens skull, för sida upp och ner med seriestrippar blir mastigt i längden. Det kan vara skönt att ta pauser från Plåstra med jämna mellanrum också.

Delar av den här boken representerar det bästa som gjorts av serien Plåstra, vilket i sin tur är några av de bästa seriestrippar som gjorts i Sverige. Något att se fram emot även i Norran!

Andreas Eriksson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion