Malin Fors allt djupare i skiten - men nya boken lyfter

2 november 2016 10:15

Mons Kallentoft är tillbaka med en ny serie böcker om den nedgångna, men briljanta, polisen Malin Fors. Efter årstids- och elementserierna, kommer nu Djävulsdoften som är den första delen i en serie inspirerad av de fem sinnena.

Fors är djupare i skiten än någonsin. Efter att ha blivit skickad på en misslyckad rehab för sitt alkoholmissbruk så hamnar hon i Thailand som sambandsofficer i Bangkok med uppgift att samarbeta med den thailändska polisen. Detta som ett försök för att hon ska få en nystart.

När en svensk kvinna hittas mördad så dras Fors in i en historia som snabbt blir personlig. Istället för att få en nystart så blir ensamheten svår och hennes drickande eskalerar allt mer i en miljö med många frestelser. Hon söker efter mordgåtans svar i en värld som är långt i från hemstaden Linköping och seder som hon inte är van vid.

Storyn är bra och norra Sverige dyker faktiskt upp som en del. Det känns som om Kallentoft har gett lite konstgjord andning till Fors. Den nya boken är bättre än avslutningen på serien om elementen som, precis som Fors, kändes lite trött.

Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa