Carl Brännström: Snabba intryck från årets Gamescom

25 augusti 2019 16:15

Årets omgång av Gamescom – Europas största spelmässa – tog slut i lördags och som vanligt har vi fått en diger dos nyheter och annat trevligt spelrelaterat att fröjdas åt och, i vissa fall, förargas över. Här är de bitar som gjorde allra störst intryck (både positiva och negativa) hos undertecknad, uppradade i läsvänlig punktform:

– Mässans största nyhet kom från Sony när de avslöjade att de köpt spelstudion Insomniac Games. För mig har det alltid känts som att Insomniac, utvecklarna bakom Playstation-klassiker som ”Ratchet & Clank” och nu senast ”Spider-Man”, alltid varit en Sony-studio. Därför känns det kul att partnerskapet nu är officiellt. Tråkiga nyheter för Xbox-ägarna dock, såklart, eftersom det innebär att alla spel från Insomniac kommer att vara Playstation-exklusiva framöver.

- Epic bjöd äntligen på en story-trailer till ”Gears of War 5”, eller ”Gears 5” som det heter. Det såg väldigt läckert ut, förstås, men jag kan inte skaka av mig känslan av att vi redan sett det mesta. Att ”Gears 5” trots höga produktionsvärden kommer kännas som en trött upprepning av tidigare delar. Jag hoppas såklart att jag har fel och att ”Gears 5” blir en nytändning för serien.

- Spelsekvenser från påkostade ”Marvel’s Avengers” visades upp och… ja, nja, jag är inte såld på det. Potential finns men i nuläget verkar Avengers i spelform mest bestå av en lång radda linjära banor med quick time-events och stela röstskådespelare.

- Efter otaliga nyversioner av diverse ”Final Fantasy”-spel är det snart dags för del åtta att återlanseras. Under Gamescom fick vi både en trailer och ett premiärdatum att skriva in i våra kalendrar (3 september).

- ”The Witcher 3” visade upp till Nintendo Switch. Hur utvecklaren CD Project Red lyckats klämma in hela sitt gigantiska magnum opus på en futtig Switch-kassett är omöjligt att förstå. Det enda jag vet säkert är att jag måste äga det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Brännström