Andreas Eriksson: Underhållning för lata sommardagar

6 augusti 2019 18:15

Det är sommar- och semestertider, och oavsett hur väderleken ser ut bör man ibland ta sig tid till att slappna av och njuta av något underhållande.

Tredje säsongen av "Stranger Things" drar mångas blickar till sig just nu, men tv-serien med det likartade namnet "Better Things" har också släppt sin tredje säsong. Ett litet guldkorn av och med Pamela Adlon, som frispråkigt och till stora delar självbiografiskt berättar om livet som ensamstående trebarnsmor i utkanten av Hollywoods stjärnglans.

Komedin "Booksmart" gjorde ett alldeles kort besök på biograferna, men den är verkligen värd att sökas upp i någon form. Plugghästarna Amy och Molly inser att deras klasskamrater också lyckats komma in på fina skolor trots att de tillbringat mycket mer tid med att festa än att plugga. Kvällen innan examen bestämmer sig Amy och Molly för att kompensera för detta, och lyckas med råge. En underhållande och smart komedi av regidebuterande Olivia Wilde.

Inget passar bättre att läsa under sommaren än en serietidning, och just nu kan man i den klassiska tidningen Agent X9 (firar 50-årsjubileum i år) läsa en helt ny berättelse om Lisbeth Salander! Stieg Larssons deckarhjältinna lever vidare i serierutor av serieskaparen Sylvain Runberg, som för övrigt besökte Nordsken och Skellefteå nyligen för att berätta om sina inspirationskällor och hur det gick till när han fick tillstånd att skapa helt nya Lisbeth Salander-äventyr för serietidningar som inte bygger på någon roman eller film. Numret som finns i butik nu innehåller första delen i en följetong på totalt sex delar.

Ibland vill man bara blunda och då passar det utmärkt att lyssna på musik. Rockbandet Baroness har släppt skivan "Gold & Grey", den första med nya gitarristen Gina Gleason. Hårda och mjuka tongångar blandas på ett ytterst behagligt sätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Eriksson