Uppmärksammat konstverk har stulits: "Det känns såklart jättetråkigt"

Konstverket "Allt kommer bli bra" har smyckat parkeringen vid Nordanå i flera år – men nu har det försvunnit. Kommunens kulturavdelning polisanmälde stölden under onsdagen och efterlyser nu konstverket.

10 oktober 2018 13:57

Vid första anblick liknar det en helt vanlig gatuskylt, förutom det faktum att meningen "Allt kommer bli bra" pryder den gula bakgrunden.

Verket med samma namn är ett av de nyaste offentliga utsmyckningarna i Skellefteå, och har figurerat flitigt på sociala medier. Men nu är det spårlöst försvunnet.

– Jag cyklar varje morgon förbi verket, men upptäckte i går att det saknades. Vi utredde först internt om någon som jobbar här tagit ner det, men så var inte fallet. Då förstod vi att någon tagit det, säger Anna Karin Larsson, ansvarig för Skellefteå konsthall.

Men vi hoppas att det snart återfinns eller återlämnas. Allt kommer bli bra.

Under onsdagen la kulturavdelningen på Skellefteå kommun ut en efterlysning på sin Facebook-sida.

– Vi vill uppmärksamma folk på att det saknas, samt upplysa om att det faktiskt handlar om ett konstverk som ägs av Skellefteå kommun, inte streetart eller något annat som folk kanske tror.

"Allt kommer bli bra" är skapat av konstnären Mikael Richter och ingår i en serie aluminiumskyltar, som liknar gatuskyltar, med positiva uppmaningar.

– Det här känns såklart jättetråkigt, det är ett väldigt uppskattat verk. Men vi hoppas att det snart återfinns eller återlämnas. Allt kommer bli bra, säger Anna Karin Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Wallin

Ämnen du kan följa