Therése skapar i starka färger

”Jag gillar de starka färgerna. De symboliserar glädje och lekfullhet.” Det säger konstnären Therése Wahlgren, Malmö, som nu visar sin konst på Clarion Collection konferens- och gallericenter i Arvidsjaur.

6 augusti 2015 23:24

Therése Wahlgren arbetar till vardags som frisör på en salong i Malmö. I samband med att hon för cirka åtta år sedan var föräldraledig började hon på allvar att utforska och upptäcka att skapa med pensel.

– Jag fick abstinens när jag under föräldraledigheten inte kunde skapa med mina händer. Så jag köpte ett staffli och började måla lite, berättade Therése när hon presenterade sig och sin konst i samband med torsdagskvällens invigning av konferens- och gallericentret.

Hon målar i akrylfärger och berättade att hon får inspiration till sina målningar både i salongen, när hon jobbar med hår, färg och form, och av sina barn.

– Barnen inspirerar mej väldigt mycket i att släppa kontrollen och våga gå lite utanför ramarna. Motiven jag målar hittar jag lite varstans, antingen finns de i huvudet eller så är det något man ser ute på gatorna eller ute i naturen.

Nytt konferens- och gallericenter invigt i Arvidsjaur
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa