Jeanette vill förmedla glädje och mod

Hon växte upp i en familj där kreativiteten var en naturlig del i vardagen. Målandet är Jeanette Carlssons passion och imorgon ställer hon för första gången ut sin konst. ”Det är med skräckblandad förtjusning”, säger hon och ler.

2 augusti 2019 17:00

Med en mor som sydde kläder och målade och en far som snickrade och uppfann så är det kanske inte så konstigt att Jeanette har det kreativa ådran i sig.

– Mina föräldrar peppade mig alltid att prova nya saker ”nog klarar du det där” sa de alltid, och det har funnits med mig hela livet och gett mig mod att våga testa, säger hon.

Målandet har alltid funnits med henne, men det var för drygt ett år sedan då hennes vännina ställde henne frågan om vad hennes passion var som hon återupptog skapandet på riktigt.

– Det är ju målandet som är min passion, men ändå hade jag inte lagt så mycket tid på det. Det är ju det här som får mig att skina upp och bli lycklig så det är klart att det är det jag ska hålla på med. Målandet ger mig avkoppling och energi.

”Målandet ger mig avkoppling och energi.”

Hon målar med akryl, oljepastell och pennor. Tavlorna är väldigt färgglada och innehåller ofta naturmotiv, djur, blommor och kvinnor.

– När jag börjar med en bild så vet jag väldigt sällan vad den kommer att föreställa. Jag målar för att det är roligt och försöker att släppa prestationen. Jag blir extra glad då människor blir glad av mina tavlor, säger Jeanette som målar intuitivt.

Utställning

Var: Galleri1

När: Vernissage 3 augusti. Utställningen pågår till 14 augusti.

Se mer: @jeanetteskonst

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Öhman

Ämnen du kan följa