Försvunna konstverket tillbaka igen: "En parkeringsvakt monterade ner det"

På tisdagen försvann det uppskattade konstverket "Allt kommer att bli bra" – men nu är det tillbaka igen. "En parkeringsvakt hade monterat ner det, det blev en miss i kommunikationen", säger Mikke Ejrevi, kulturavdelningen.

11 oktober 2018 13:48

Konstverket "Allt kommer att bli bra" liknar en gatuskylt och har i flera år tagit plats vid parkeringen på Nordanå. I tisdags upptäckte Anna Karin Larsson som arbetar på Skellefteå konsthall att det saknades, och dagen efter polisanmäldes försvinnandet.

Nu är det återfunnet. Var verket hållit hus? En parkeringsvakt monterade ner det eftersom det satt på samma stolpe som riktiga gatuskyltar.

– Det har suttit där i flera år, så det har blivit en miss i kommunikationen. Men det var en stackars vakt som såg efterlysningarna och insåg att hen var polisanmäld, och kom då tillbaka med skylten nu vid lunchtid. Det var ett missförstånd, och vakten gjorde bara sitt jobb såklart säger Mikke Ejrevi, kulturavdelningen.

"Allt kommer att bli bra" monteras inom kort upp igen, men den här gången på en annan plats.

– Det blir inte i lika nära anslutning till riktiga skyltar helt enkelt, men fortfarande på Nordanå. Men huvudsaken är att konstverket är tillbaka igen, det känns jätteskönt. Som min kollega sa: allt blev bra till slut, säger Mikke Ejrevi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Wallin