Marvels chefredaktör: ”Jag är positivt överraskad”

Marvel Comics chefredaktör C.B. Cebulski besöker speleventet Nordsken. Förutom att delta i panelsamtal och signera, kommer han att söka efter framtidens talanger. "Mitt huvudsyfte här är att hitta talanger som kan jobba för Marvel", säger han.

31 maj 2019 19:30

Under förmiddagen på torsdagen anlände C.B. Cebulski till Skellefteå för första gången i sitt liv. Ett dygn senare när Norran möter honom på Nordsken berättar han entusiastiskt om hur imponerad han är över det han fått se och uppleva här.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av Skellefteå och Nordsken, men jag är positivt överraskad. Jag är imponerad av Nordsken och det har varit så kul att få träffa så många passionerade Marvel-fans. Jag kommer mer än gärna tillbaka nästa år igen, säger han.

Men det är inte första gången amerikanen besöker Sverige. Barndomens somrar spenderades i Sverige, eftersom hans mor ursprungligen är från Örebro och under uppväxten blev det många både svenska och amerikanska serier lästa. I dag har han funnit sin livsuppgift i att ge internationella artister från hela världen möjlighet att skapa karaktärer, berättelser och att arbeta inom den amerikanska underhållningsindustrin.

– Det jag ser mest fram emot under Nordsken är att hitta talanger som kan jobba för Marvel. Vi har ingen svensk som jobbar hos oss i dag och jag tror att det skulle behövas. Jag kommer att recensera portfolion och vill inspirera och motivera unga människor att följa sin dröm. Om de drömmer om att jobba för Marvel så ska de satsa på det, New York är inte så långt härifrån och med dagens teknik är världen hoplänkad, menar Cebulski.

Som chefredaktör är han den som bestämmer över Marvels superhjältar och ansvarar för det dagliga redaktionella och kreativa arbetet på Marvels förslagsdivision i USA. Han själv har även funnit en favorit bland superhjältarna.

"Jag kommer mer än gärna tillbaka nästa år igen."

– Det är Spindelmannen, eller snarare mannen bakom Spindelmannen Peter Parker, som är min favorit. Han har alltid så mycket problem och jag kan verkligen relatera till honom. Det fina med honom är att han alltid hittar styrkan att lösa problemen och det gör honom till en bra förebild och inspiration.

Cebulski ansvarar för att dra de stora penseldragen för hur Marvels universum ska utvecklas och avslöjar att han har en vision om en ny superhjältekaraktär.

– Jag skulle vilja se en svensk superhjältekaraktär, avslutar han med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Öhman

Ämnen du kan följa