Så många stjärnor får ”Bad Moms” av Norrans recensent

Komedi

12 augusti 2016 11:15

Det finns många filmer där män i olika åldrar drar från familjelivet och festar loss.

Men det är inte lika vanligt att kvinnor gör det.

Därför tycker jag det är rätt roligt när de tre mammorna Amy, Carla och Kiki drar sig loss från bojorna och slutar vara den perfekta morsan.

Du vet hon som tar hand om barnen, fixar middan och dessutom tar hand om sin slöfock till karl.

För Amy, som är filmens huvudperson, har faktiskt en äkta man. Även om jag tänker att hon är ensamstående tills jag ser hennes karl pimpla öl i soffan och porrsurfa på kvällarna.

Amy gör revolution och hennes två barn, hon är en riktig curlingförälder till råga på allt, får börja klara sig själva. Och mannen kastas ut.

Det är visserligen rätt schablonartade bilder som serveras långa stunder. Men samtidigt finns där en charmig ton som gör det omöjligt att inte gilla de tre kvinnorna.

Naturligtvis finns det också en häxa med i bilden. Gwendolyn är hon som via föräldrarådet styr hela skolan, inklusive den mesige idrottsläraren och patetiske rektorn. En kvinna som det inte är lätt att bli ovän med.

Annars handlar det också om en mammas kärlek till sina barn. Och den kärleken är förstås utan förbehåll men samtidigt komplicerad. Det måste finnas egentid för oss alla och barnen är alltid två föräldrars ansvar så länge de båda finns i livet.

Mila Kunis gör en fin insats som Amy. Hon lyckas få fram den frustration som drabbar henne när allt verkar gå emot men samtidigt också den glädje som hon känner när hon får umgås med sina tjejkompisar.

Kathryn Hahn och Kristen Bell är också riktigt roliga.

Avslutningsvis är det förstås ändå mest väldigt lättsam underhållning. Och det behöver ju inte heller vara fel.

Där finns en charmig ton som gör det omöjligt att inte gilla de tre kvinnorna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa