Detta är ett annonssamarbete

Intresset för skogsägande växer

Med fastighetsförmedling, bank och försäkringsbolag under samma tak har Länsförsäkringar hittat en egen nisch på marknaden. Och det är en nisch som tilltalar allt fler jord- och skogsägare.

Skogsbruk 24 november 2020 09:47
Detta är ett annonssamarbete.

Trenden är tydlig – intresset för att äga skog och mark har ökat de senaste åren. Det säger Ralf Gustafsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:
– För 10-20 år sedan var det vanligare att fastigheterna delades upp; att marken och gården såldes var för sig. Idag säljs fastigheterna ofta som en helhet.

undefined

Länsförsäkringar har sedan långt tillbaka en nära koppling till landsbygden och de gröna näringarna. Idag kan lantbrukskunder träffa bank, fastighetsförmedling och försäkringsbolag under ett och samma tak.
– Vi märker att folk uppskattar att man får träffa någon istället för att hamna i en växel, säger Ralf Gustafsson.

I och med att alla avdelningarna är samlade på ett och samma ställe kan kunden lätt få till fastighetsvärderingar men också hjälp med försäkringar och finansieringslösningar.
– Många gånger är jordbruksfastigheten en del och sedan har man även en bostad eller ett fritidshus. Vi kan hjälpa till med helheten, säger Ralf Gustafsson.

Enligt Sören Lundström, Bankrådgivare Lantbruk Företag på Länsförsäkringar Västerbotten, blir det väldigt korta beslutsvägar för kunderna:
– Kunderna kommer in, träffar våra mäklarkollegor som sedan förmedlar vidare till oss som bara sitter en våning upp. Kunden kan alltså få information om försäkring och bank bara genom att kika in hos mäklaren. Jag känner inte till någon konkurrent som kan erbjuda samma koncept som oss där du kan komma in på kontoret och träffa alla de här avdelningarna samtidigt, under ett och samma tak. Och så här har vi jobbat sedan april 2008, säger han.

Länsförsäkringar Västerbotten är i dagsläget marknadsledande inom skog- och lantbruksförsäkringar.
– Vår fastighetsförmedling breddar sig också mer och mer genom att förmedla allt fler jordbruksfastigheter, vilket ger oss många nöjda gemensamma kunder berättar Sören Lundström.

undefined

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har utbildad personal inom skog- och lantbruksfastigheter.
– För oss har det känts självklart att satsa på den här delen av fastighetsmäkleriet. Vi vill och ska vara en seriös aktör inom detta område, och har varit noga med att utbilda oss. Det är viktigt med kunskap, så att man vet vad man pratar om när man ska gå igenom en försäljning, säger Ralf Gustafsson, en av de utbildade fastighetsmäklarna inom lantbruk.

Enligt honom kan Länsförsäkringar hjälpa sina kunder att genomföra en säker och trygg försäljning av sina lantbruksfastigheter. 
– Det är ett ganska unikt koncept, skulle jag säga. Det är ingen slump att vi har så stor marknadsandel. Folk har uppenbart varit långsiktigt nöjda, säger Sören Lundström.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.