Annons

Äntligen dags för folkfest!

Folkparken har precis öppnat upp igen efter att varit stängd i nästan två år på grund av pandemin. Nu bjuder de äntligen in till folkfest igen med aktiviteter för alla åldrar.

Skellefteå 9 maj 2022 16:00
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Helena Bruhn är nytillsatt chef för Folkparken och fick i uppdrag att starta upp verksamheten igen efter det långa uppehållet. Hon har en bakgrund inom tv, radio och event runt om hela landet och beskriver sig själv som en glad norrländska. När Helena var nio år började hon turnera som sångerska på folkparker med kända artister.

– Jag varit med och upplevt folkparkens betydelse förr och den har kommit bort lite grann nu. Därför känns det riktigt kul att starta upp folkparken igen. Tempot är högt hos oss alla som jobbar just nu och alla event är fullbokade, så vi märker av att ett stort intresse finns, säger Helena Bruhn.

Målet är att folkparken ska erbjuda ett brett utbud av event och aktiviteter för alla åldrar. Lokalerna i kombination med stora parkeringarna gör att väldigt många besökare lätt kan ta sig dit.

– Folkparken är en plats där alla ska känna sig välkomna och kunna hitta sin grej. Lokalerna passar företag, kommunen, privata fester, studentbal, familjedagar, danser, bröllop och konserter. Vi vill att alla Skellefteåbor får nyttja lokalerna och ytorna, säger Helena Bruhn.

Vill du veta mer? Besök www.folkparkenskelleftea.se

I Skellefteå finns flera band och replokaler men inte många platser där banden kan spela inför publik. Detta är en lucka som folkparken vill fylla, en samlingsplats där gemenskap är dragplåstret istället för alkohol.

– Alla vill inte springa på nattklubbar utan det finns ett behov av andra aktiviteter. Vi vill att lokala banden ska kunna visa upp sig på musikkvällar. Skapa en samlingspunkt och trygg plats där medborgare kan lyssna på musik tillsammans och ha kul, säger Helena Bruhn.

I sommar bjuder folkparken upp till dans med bland annat bugg under sju torsdagar. Biljetterna kommer säljas genom tickster närmare sommaren. Dansband kommer spela live på plats vilket är riktigt efterlängtat. Många dansband har haft det svårt under corona och fått lägga ner i brist på event förklarar Helena Bruhn.

– Vi har plats för upp till 800 gäster. Det känns kul att få igång allt igen nu efter corona och att hålla kvar vid en gammal svensk kultur. Jag tror det finns ett behov av att dansa och få en fysisk kontakt med människor igen efter att levt med distans i två år. Mina förhoppningar är att alla tycker det är riktigt kul att få komma hit på dans, säger Helena Bruhn.

Helena Bruhns framtidsvision för Folkparken är att sikta på hållbarhet och långsiktighet genom att anordna event av högsta kvalité som sakta byggs på ytterligare och utvecklas. 

– Det är trots allt fantastiska lokaler och ett stort användningsområde finns för både privatpersoner, företag och skolor. Målet är att ständigt leverera med klass i allt vi gör. Maten ska smaka ljuvligt, servicen ska vara på topp och evengemangen ska hålla en hög nivå, säger Helena Bruhn och fortsätter:

– Folkparken ska bli en plats för alla.

Adress: Mossgatan 28, 931 70 Skellefteå

Kommande event

• Dans
• Tivoli
• Studentbal
• Konserter
• Loppisar

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.