Detta är ett annonssamarbete

”Vi vill göra köksresan så enkel och rolig som möjligt”

Aldrig har steget mellan en inspirationsbild och ett färdigt drömkök varit mindre. Med Electrolux Homes nya koncept kan kunderna skapa snabba överblicksbilder – och det sker med hjälp av en touchskärm.

Renovering 24 november 2020 09:25
Detta är ett annonssamarbete.

Köket är hemmets hjärta och många jagar enkla knep för att bygga på myskänslan. En bostad med ett fint kök är betydligt mer attraktiv än en bostad med ett omodernt och opraktiskt kök. Under coronapandemin, när allt fler omvandlat delar av sina egna bostäder till kontorsytor, har renoveringsbehoven blivit mer påtaglig. Och särskilt krångligt är det inte att investera i ett nytt kök – tvärtom. Det menar Ida Kerrasdotter på Electrolux Home i Skellefteå.
– Vi vill göra köksresan så enkel och rolig som möjlig, och hjälper våra kunder med allt de vill ha hjälp med från planering och materialval till köket är monterat och klart, säger hon.

undefined

Det blir allt vanligare att kunder har med sig inspirationsbilder när de kommer in i butiken, främst när det gäller färg och form.
– Det underlättar för oss att snabbare förstå deras önskemål och vision. Vi ritar gärna alternativa lösningar och diskuterar för- och nackdelar tillsammans med kunden. Därmed kan vi gemensamt komma fram till den perfekta lösningen för just deras kök, säger Ida Kerrasdotter.

undefined

Färdigt kök presenteras i 3D

Jakten på ett drömkök är just nu enklare än någonsin. Hos Electrolux Home kan man via en ny touch reality-skärm planera köket med hjälp av klossar – och se det färdiga köket direkt på en skärm i 3D. 
– På så sätt kan vi inspirera och visa på möjligheterna med kundens kök; och snabbt prova olika färgsättningar. Kunderna blir direkt delaktiga i planeringen och kan även själva stå och prova bygga olika lösningar. Efter det går vi igenom detaljerna i hela köket så att allt känns rätt innan det är dags att bestämma sig, säger Ida Kerrasdotter.

Electrolux Homes medarbetare åker dessutom hem och kontrollmäter hela köket, detta för att ta ansvar för att allt faktiskt kommer att passa in i det nya köket.
– Det här gör vi kostnadsfritt. Vi tar även fram monteringsritningar för både snickaren, elektriker och rörmokaren.

 

undefined

Varma toner ersätter det vita

I köken är det inte längre bara vitt som gäller. Trenden är tydlig – varma toner har blivit populärt under året. 
– Det syns tydligt att många uppskattar olivgröna, mörkgrå, midnattsblå och varmgrå färger i vårt köksmärke Sentens. Till de varmare färgerna kan man välja både ljusa och mörka bänkskivor, och möjligheterna är oändliga. Att välja flera nyanser av grått har också blivit vanligare, säger Ida Kerrasdotter.

Dessutom, poängterar hon, vill många idag ha rejäla arbetsytor så att flera kan trivas i köket samtidigt:
– Köket har blivit en ännu mer central plats i de flesta hemmen. Många väljer köksöar som skapar bra med extra arbetsyta och gör det mysigare om flera vill umgås i köket.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.