Annonssamarbete med Skellefteå AirportDröm dig bort till sol och värme – direktflyg från Skellefteå

Dröm dig bort till sol och värme – direktflyg från Skellefteå

Möt den efterlängtade solen på Gran Canaria redan nu eller förläng sommarmånaderna kring Medelhavet. Skellefteå Airport erbjuder direktflyg till många soliga destinationer 2024. ”Passa på att drömma dig bort till värmen och ladda om batterierna nu i vinter”, säger Robert Lindberg, CEO, Skellefteå Airport.

Känns sommaren långt bort? Från Skellefteå Airport kan du ta dig raka vägen till sol och värme redan nu eller boka en solsäker semester att längta till.

– Vi erbjuder direktflyg till ett brett urval av solsäkra destinationer för våra norrländska resenärer. Du parkerar även gratis på flygplatsen när du reser, säger Robert Lindberg, CEO, Skellefteå Airport.
 

Grekland

undefined
Njut av fantastiska stränder i Parga.

Parga/Sivota/Lefkas

Idyllen Parga ligger på Greklands västkust, strax sydöst om Korfu. Här kan du njuta av fantastiska stränder, den pittoreska staden och mysiga tavernor med grekiska specialiteter kring hamnen. Vandra längs smala gränder med butiker. Strax norr om Parga ligger den lilla hamnbyn Sivota med gröndraperade berg och kristallklart vatten. Sivota var från början en liten fiskeby men här ligger idag yachter och segelbåtar uppradade i hamnen.

Den närbelägna ön Lefkas bjuder på avslappnad grekisk atmosfär, storslagen natur och mysiga bergsbyar. Här väntar även kristallklart vatten och några av Greklands finaste stränder. I Lefkas stad kan du vandra längs smala gränder, förbi kyrkor och till den charmiga hamnpromenaden.

Direktflyg från Skellefteå med Apollo 6 maj – 10 jun 2024. Läs mer och boka här.

undefined
I Chania finns mängder av orter med olika karaktär, större städer med ett myllrande folkliv och mindre lugna byar.

Chania, Kreta

Greklands största och mest mångsidiga ö Kreta erbjuder långa stränder med kristallklart vatten, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur. Ön är belägen långt söderut i Medelhavet vilket ger en sommarsäsong från april till november. Här finns mängder av orter med olika karaktär, större städer med ett myllrande folkliv och mindre lugna byar.

Slå dig ner i någon lokal taverna och beställa in meze – grekiska smårätter. Njut av kalamares, smakrika röror som tzatziki, frasiga boureki-pajer, nygrillade souvlakispett med smak av timjan och grekisk sallad med solmogna tomater och fetaost. 

Direktflyg från Skellefteå med Apollo 16 augusti – 4 oktober 2024. Läs mer och boka här.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 18 maj, 6 juni, 12 september samt 5 oktober 2024. Läs mer och boka här. 

undefined
Det är inte för inte som Rhodos är en av Greklands mest populära resmål.

Rhodos

Det är inte för inte som Rhodos är en av Greklands mest populära resmål. För den som är sugen på sol och bad är detta ett semesterparadis. Ön ramas in av fina stränder och här är det flest soldagar i hela Grekland.

På Rhodos finns även vacker natur och ett kuperat och grönt inland med olivlundar, citrusodlingar och charmiga byar att besöka. Kanske stannar du till och avnjuter en hemlagad grekisk mezerätt på någon lokal taverna.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 22 maj, 2 juni, 9 juni samt 28 augusti 2024
 

Spanien

undefined
Mallorca har gott om restauranger där du bland annat kan njuta av mat med lokal anknytning.

Mallorca

Mysiga och solsäkra Mallorca är ett populärt resmål i Spanien. Ön har allt – familjevänliga stränder, charmiga byar, shopping och nattliv. Spendera dagen på den milslånga stranden i Alcudia, besök tapasbarer i Palma eller ta en tur med den gamla spårvagnen mellan Soller och havet. Här finns allt från de små bergsvägarna i öster, till sömniga byar och klippiga kuster med små avskilda badvikar. 

Mallorca har gott om restauranger där du bland annat kan njuta av mat med lokal anknytning som pintxos eller pa amb oli samt läckerheter fiskade ur det kringliggande Medelhavet.

Direktflyg från Skellefteå med Ving 27 april- 15 juni och 3 augusti - 28 september 2024. Läs mer och boka här.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 14 maj, 20 augusti och 8 oktober 2024. Läs mer och boka här.
 

undefined
Gran Canaria erbjuder solsäkert klimat året om, perfekt för dig som en riktig soldyrkare.

Gran Canaria

Runt om i världen är Gran Canaria ett populärt resmål specifikt under vinterhalvåret. Ön är känd för sitt stora shoppingutbud, här finns allt från småbutiker till kända märkesboutiquer och varuhus. Här erbjuds solsäkert klimat året om, perfekt för dig som en riktig soldyrkare. Dröm dig iväg på en strandpromenad på den tre kilometer långa stranden Las Canteras för att senare avnjuta en middag på en av öns många tapasresuranger. 

Gran Canaria är ett tips till dig som gillar att spela golf även på vintern. Stort utbud på golfbanor och kompletta golresort hittar du runt om ön. Besök gärna de fina golfbanorna i Las Meloneras och Maspalomas.

Direktflyg från Skellefteå med TUI oktober 2023 – april 2024. Lär mer och boka här. 

Direktflyg från Skellefteå med VING oktober 2023 – mars 2024. Lär mer och boka här.
 

undefined
Teneriffa är känt för sina vackra stränder och fantastiska natur

Teneriffa

Teneriffa är den kanariska arkipelagens största ö och består av flera små vulkaner. Ön är känd för sina vackra stränder och fantastiska natur. Här hittar du vulkanen Teide, Spaniens högsta berg som sträcker sig över molnen. Om du är trött i benen kan du alltid ta kabinbanan till toppen av Teide.

Ön är ett populärt resmål för många speciellt under vinterhalvåret då temperaturen sällan sjunger under 20 grader. Här finns gott om restauranger som erbjuder mat från alla värdens hörn. Medans du är här se till att prova en av de spanska kulturrätterna och njut av dom vackra vyerna av ön.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 13 februari 2024. Läs mer och boka här.
 

undefined
Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och bjuder in till många sköna, svalkande dopp och simturer.

Kroatien

Kroatien bjuder på turkosblått vatten, hisnande höga berg, gröna pinjeskogar och en skärgård med över tusen öar. Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och bjuder in till många sköna, svalkande dopp och simturer. Solar gör du på klippor, på de fina klapperstensstränderna eller från stora badbryggor med stegar ner i havet. 

Besök medeltidsstaden Trogir eller Dubrovnik som båda finns med på Unescos världsarvslista eller moderna Split, Kroatiens näst största stad med teatrar, gröna parker, hamnar, klubbar, loungebarer och konceptrestauranger.

Direktflyg från Skellefteå med Kroatienspecialisten 27 juli – 24 augusti 2024. Läs mer och boka här.

Skellefteå Airport

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå kommun och har cirka 350 000 resenärer per år.

Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg till Arlanda och Gdansk. Skellefteå Airport erbjuder charterflyg, läs mer om alla destinationerna här! 

Resebolaget utökar avgångar från Skellefteå – direktflyg till ö

Resebolaget utökar avgångar från Skellefteå – direktflyg till ö

Skellefteå

Apollo utökar sina avgångar från Skellefteå. Från och med sommarsäsongen 2025 går direktflyg till den grekiska ön Karpathos.

Ökat stöd till flygplatserna: ”Helt rätt att staten tar ansvar”

Ökat stöd till flygplatserna: ”Helt rätt att staten tar ansvar”

Skellefteå

Fördelningen av statligt driftstöd till kommunala och privata flygplatser är klubbat. ”Det tog längre tid än väntat men vi är positiva”, säger Skellefteå Airports vd, Robert Lindberg.

Soaring economy, soaring flights: Skellefteå adds another route

Soaring economy, soaring flights: Skellefteå adds another route

Skellefteå

Skellefteå Airport received a welcome boost today with the announcement by Norwegian that direct flights between Skellefteå and Stockholm Arlanda Airport will resume.

Stor flygaktör startar i Skellefteå – flera turer i veckan

Stor flygaktör startar i Skellefteå – flera turer i veckan

Skellefteå

Almedalsveckan innehåller inte bara politik. Nu berättar Norwegian att de åter ska börja flyga mellan Skellefteå och Stockholm. ”Det kommer att innebära mycket positivt för Skellefteå”, säger Robert Lindberg, vd för Skellefteå Airport.

New charter flights from Skellefteå - starting this autumn

New charter flights from Skellefteå - starting this autumn

Skellefteå

Skellefteå residents seeking sunny escapes this autumn will have a new option available. Skellefteå Airport has partnered with travel company Aventours to offer direct charter flights to popular Mediterranean destinations.

Charterresor från Skellefteå – med start i höst

Charterresor från Skellefteå – med start i höst

Skellefteå

Från och med i höst kommer det gå charterresor till Medelhavet från Skellefteå Airport. Solsugna Skelleftebor kommer ha möjlighet att flyga direkt till destinationer som Cypern och Rhodos. "Vi ser nu en marknad i ett växande Skellefteå", skriver researrangören Aventours i ett pressmeddelande.

Dags igen: Trafik till Skellefteå Airport leds en annan väg

Dags igen: Trafik till Skellefteå Airport leds en annan väg

Skellefteå

Vägarbetena är inte klara på vägen från stan till Skellefteå Airport. Än en gång görs omledning i trafiken när man uppmanas att åka en annan väg.

Dubbelmoral från Skellefteå kommun om miljömålen

Insändare: Dubbelmoral från Skellefteå kommun om miljömålen

Insändare

Häromdagen fick jag ett brev från Skellefteå bostäder, Skebo, där det meddelas att på grund av övergång till ett mer hållbart samhälle i enlighet med ägardirektiven från kommunledningen så höjs avgiften för parkeringsplatser.