Annonssamarbete med The Local Store

Nytt kostymrum och jeanssatsning hos The Local Store

Gänget på The Local Store har stenkoll på allt från kostymer och trend till jeans och avslappnat. Här finns något för alla åldrar. ”Vi har breddat både vårt kostym- och jeansutbud något enormt”, säger Alexander Nordlund, delägare Skellefteå.

The Local Store är en norrländsk butikskedja som brinner för kläder, accessoarer, skor och allt annat som rör mode. När Habit 2019 utsåg Årets Modebutik i Sverige så vann The Local Store. Här finns ett brett utbud av internationella och mindre lokala märken. Allt från Lee, Levis, Tiger of Sweden, Samsoe Samsoe, Chimi till The Great Norrland. Den senaste satsningen är på en utbyggnad av butiksytan som är dedikerad till kostymer och kostymtillbehör.

undefined
Johnny Hedlund och Alexander Nordlund, grundare av The Local Store.

Kedjan grundades 2009 i Citykompaniet Skellefteå, några år senare I Gallerian Piteå och sedan hösten år 2023 även en i Smedjan, Luleå. Medgrundare Johnny Hedlund tycker fortfarande att det är kul att fortsätta expandera verksamheten.

– Vi har fått mycket positiv feedback från kunderna som besökt vårt nya kostymrum i Skellefteå. De gillar att vi breddat sortimentet och vi får även mycket beröm över hur fint de tycker att vi har det här inne. säger Johnny och fortsätter:

– Här finns det något för alla åldrar. Vårt mål är att barnbarn, pappa och morfar tillsammans ska kunna besöka butiken och gå härifrån nöjda. Det finns allt från skjorta till en avslappnad stil här. Vi har Sveriges största kepsutbud för butik. Vi säljer också mycket på localstore.se men roligast är ju såklart att träffa kunderna här i butiken.

undefined
”Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta”, säger Jakob Nordlund.

Expert på kostymer
Att hitta en kostym som sitter rätt kan kännas som en djungel för många, men hos The Local Store finns bra hjälp att få.

– Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta. En av de mest givande uppgifterna enligt mig är när man får hjälpa en ung kille som kommer in och ska köpa sin första riktiga kostym inför studenten. Ofta är de lite osäkra på vad de ska välja och då är det riktigt kul att få hjälpa dem, ge pepp inför studenten och sedan se självförtroendeboosten som kommer med en kostym som sitter perfekt, säger Alexander.

Vad som efterfrågas i butik varierar något mellan varje stad trots att avstånden inte är så långa.

– Det är kul att det är skillnad på vad som trendar och vad kunder efterfrågar längs norrlandskusten. Vi anpassar utbudet i varje butik efter vad kunderna vill ha och uppskattar när de säger till om något saknas. Vi har faktiskt just signat två nya varumärken som vi ska släppa till sommaren, säger Johnny Hedlund hemlighetsfullt. 

undefined
Johnny Hedlund tar packar upp slipsar och flugor i nya kostymrummet.

Jeans i sitt DNA
The Local Store startade med att bara sälja T-shirts, men ganska snabbt blev jeans den bäst säljande produktgruppen. Därför satsar fortfarande butiken på att bredda utbudet ännu mer och utbilda sin personal. De senaste åren har butikskedjan lagt till med fler varumärken så som Levis, Nudie, Tiger of Sweden, Lee, Wrangler, Calvin Klein och Neuw.

– Jag är glad över att jag tog chansen att jobba för The Local Store med alla härliga kollegor. Det är ett kul företag som sett till att skicka mig på utbildningar inom både kostymer och jeans. Det är roligt att gå till jobbet när man lärt sig ännu mer om produkterna, säger butiksanställda Leonard Ahlberg.

undefined
Personalen på The Local Store hjälper dig gärna att hitta den perfekta kostymen.
undefined
Här finns allt från smokings och bröllopsvästar till linnekostymer och udda kavajer.
undefined
Blå, grön, grå, svart? Vilken färg har du helst på din kostym?

Kostymsatsning i Skellefteå
När butiken i Citykompaniet tog över en intill liggande lokal så gjordes en stor satsning på kostymer.

– Vi satsar hårt på studentkostymer för 1999:- men även premium alternativ från varumärken som J.Lindeberg, Tiger of Sweden och Cavaliere. The Local Store har dessutom ett extremt stort utbud av prisvärda kostymer från Selected Homme. Vi har storlekar på kostymer som motsvarar från XS till 4XL, säger Leonard och fortsätter:

– Vi har allt från smokings och bröllopsvästar till linnekostymer och udda kavajer. Du kommer dessutom få tips om vilka skor, bälten och slipsar som passar till. Vi har också samarbete med skräddare om något skulle behöva ändras.

undefined
"Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt", säger säger Leonard Ahlberg.

Arbetsglädje är lätt att hitta när man trivs med kollegorna och gillar företaget man jobbar på.

– Vi är ett väldigt glatt gäng som jobbar tillsammans och det är alltid nära till skratt. Jag trivs verkligen här och gillar hur brett utbud butiken har. Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt, säger butiksmedarbetaren Leonard Ahlberg.

The Local Store

Skellefteå: Citykompaniet, Nygatan 50
Luleå: Smedjan, Storgatan 36
Piteå: Gallerian, Storgatan 41
Instagram: the_local_store
Hemsida: www.localstore.se