Annonssamarbete med Skellefteå AIK

“När vi kommer till arenan är vi enade”

En del av Bygden: Möt kontorschefen och hockeyentusiasten Camilla Solstrid. Hon har haft årskort till Skellefteå AIK:s hemmamatcher i över 20 år och är alltid på plats då laget spelar. Hon är övertygad om att hockey upplevs bäst live och hoppas att fler ska upptäcka stämningen på arenan.

Solen skiner, himlen är blå och träden lyser i höstens alla färger när vi möter upp Camilla Solstrid vid hennes kontor i stan. Ikväll är det match på arenan och Camilla ska dit i vanlig ordning med sin pappa, bror och mammas man. Hon ser fram emot matchen och är laddad inför att hockeysäsongen äntligen kommit igång igen efter sommarens uppehåll. 

undefined
"Jag går på alla matcher! Visst, ibland kommer livet emellan men jag försöker att gå på så många jag bara kan. Jag försöker alltid se till att min plats är bokad", säger Camilla Solstrid.

Vilken roll har hockey för Skellefteborna?
– Jag vill säga att Skellefteå är en riktig hockeystad. Många pratar gärna hockey så det är ett bra ämne att ta upp när man träffar nya människor. Däremot är trenden att man inte tar sig till arenan i samma utsträckning längre och det är synd. Hockey upplevs bäst live på arenan.

Varför tycker du att hockey upplevs bäst på arenan?
– Stämningen där går inte att hitta någon annanstans. Många ser matcherna på tv för att det är bekvämt men jag tycker verkligen att alla som kan ska gå till arenan. Stämningen man får ta del av där är något helt annat!

Många ser matcherna på tv för att det är bekvämt men jag tycker verkligen att alla som kan ska gå till arenan. Stämningen man får ta del av där är något helt annat!

Camilla Solstrid

undefined
Camilla utanför huset i Ursviken med sina barn och hund. Barnen följer med på matcher ibland, men det är Camilla som är familjens mest frekeventa arenabesökare.

Camilla bor i Ursviken med sin man, två barn och hund. De är en aktiv familj som gärna spenderar tid utomhus. Fjällen är favoritstället att åka till tillsammans för att njuta av naturen. När det gäller hockey beskriver Camilla sig som den största hockeyentusiasten i familjen men barnen brukar följa med på match ibland. Hon hoppas att de kommer följa med henne oftare när de blir äldre.

Hur stort är hockeyintresset inom familjen?
– Det är stort men främst från min sida av familjen. Farfar gick på alla matcher, likaså min pappa! Jag och min bror har följt i deras fotspår och går tillsammans på matcher nu. Min son har börjat ta efter lite och följer med på matcher ibland. Han tittar ofta på matcher hemifrån på tv, fast nu börjar han vara tillräckligt stor för att åka till arenan själv med sina kompisar och ta ståplats. När han var liten kunde han sitta i mitt knä men nu behöver han en egen plats.

undefined
"Jag har provat olika platser men nu har jag fastnat för höger rad på J. Min pappa har alltid suttit på I, så jag känner mig hemma på den här sidan. När jag varit på hockey med jobbet har vi ibland fått platser på andra sidan och det blir fel", säger Camilla Solstrid.

Hur ofta går du på match?
– Jag går på alla matcher! Visst, ibland kommer livet emellan men jag försöker att gå på så många jag bara kan. Jag försöker alltid se till att min plats är bokad.

Vilken är din favoritplats?
– Jag har provat olika platser men nu har jag fastnat för höger rad på J. Min pappa har alltid suttit på I, så jag känner mig hemma på den här sidan. När jag varit på hockey med jobbet har vi ibland fått platser på andra sidan och det blir fel. Man vill inte sitta för högt eller för lågt, platsen vi har nu är perfekt!

undefined
Under periodpausen går Camilla alltid till Kombihyllan och möter upp sin pappa som också är en trogen AIK-supporter. De brukar inte fika tillsammans utan lägger istället tid på att prata och umgås. Arenan har blivit en naturlig mötesplats.

När började du bli intresserad av hockey?
– Från att jag var liten, jag började att följa min pappa på hockey under tidigt 90-tal.

Vad minns du från första matcherna du började gå på?
– Att jag hängde med pappa och att vi alltid samlades runt farfar i pauserna där farmor alltid hade packat en fikaväska. Sedan stämningen, den glada energin och gemenskapen. När vi kommer till arenan är vi enade, det är en härlig känsla som jag minns från när jag var liten.

När köpte du ditt första årskort?
– Jag köpte mitt första årskort 1998 och hade ståplats då, sen blev det sittplats från 2011.

undefined
Camilla på läktaren tillsammans med sin mammas man och bror. De försöker att gå på match tillsammans så ofta som möjligt och har samma favoritplats.
undefined
"När vi kommer till arenan är vi enade, det är en härlig känsla som jag minns från när jag var liten", säger Camilla Solstrid.
undefined
Stämningen är på topp när spelarna åker ut på isen under början av matchen.
undefined
"Hockey upplevs bäst live på arenan", säger Camilla Solstrid.

Slutligen, har du något favoritögonblick från arenan?
– När vi gick upp i elitserien och sedan alla slutspel. När Hela arenan enas! Vi stod och hoppade, dansade och sjöng tillsammans. Det är fantastiska minnen jag alltid kommer bära med mig.

Gör som Camilla och se nästa match på plats i arenan. Köp din biljett här.

En del av bygden

Ett format där Skellefteå AIK lyfter fram intressanta personer ur bygden för att berätta sin unika historia kopplat till hockeyn. Alla har vi våra egna berättelser, minnen, ritualer kring matcherna. Alla är vi En del av Bygden och tillsammans är vi Bygdens Lag.

Det kanske är dig vi lyfter härnäst?
#endelavbygden


Hemsida: www.skellefteaaik.se
Instagram: www.instagram.com/skellefteaaik

Supertalangen klar för AIK – blir tredje värvningen efter guldet

Supertalangen klar för AIK – blir tredje värvningen efter guldet

Ishockey

Skellefteå AIK fortsätter att förstärka laget inför kommande säsong. Nu står det klart att den norska VM-forwarden, tillika supertalangen, Michael Brandsegg-Nygård ansluter till det regerande mästarlaget.

"Helt rätt att inte förlänga med Dzierkals och Granberg"

Robin Lindgren: "Helt rätt att inte förlänga med Dzierkals och Granberg"

Krönika

Avsked ger ofta hjärtesorg – att säga farväl till någon som hålls kär kan skaka om ens hela existens. De känslor som visats i skriftlig form och frågorna om varför i samband med Skellefteå AIK:s farväl till Petter Granberg och Martins Dzierkals är bevis för det.

Landslagstränare förstärker AIK – inför SDHL-säsongen

Landslagstränare förstärker AIK – inför SDHL-säsongen

Ishockey

Förra veckan stod det klart att Martin Lindh tar över som tränare för Skellefteå AIK:s SDHL-lag. Nu står det klart att Mikkel Ry Nielsen kompletterar honom i båset kommande säsong. ”Det känns jättekul”, säger den danske 32-åringen.

Forwarden förlänger med Skellefteå AIK

Forwarden förlänger med Skellefteå AIK

Ishockey

Skellefteå AIK fortsätter att bygga på sin trupp till hösten återkomst till SDHL. Nästa spelare in är forwarden Line Grahn som efter att ha varit med att ta laget upp till högstaligan nu får vara med och etablera laget i SDHL.

Lindholm om finalförbannelsen: ”Varje förlust har satt sina spår”

Lindholm om finalförbannelsen: ”Varje förlust har satt sina spår”

Ishockey

Karriärens sjätte SM-silver tog hårt på Skellefteå AIK:s Pär Lindholm, som då också gick miste om att få lyfta Le Mat-pokalen tillsammans med sina två största förebilder, Oscar Möller och Joakim Lindström. Men till slut blev han en mästare. ”Just nu mår jag så fruktansvärt bra”, berättar 32-åringen i en lång intervju med Norran.

Trippla nomineringar för AIK – på europeisk hockeygala

Trippla nomineringar för AIK – på europeisk hockeygala

Ishockey

Laget Skellefteå AIK, huvudtränaren Robert Ohlsson och talangbacken Axel Sandin Pellikka är alla nominerade till priser på den stundande galan Fenix Outdoor Euro Hockey Awards. Det stod klart under onsdagen.

SM-guld och VM-brons – succésäsongen i mål för AIK-talangerna

SM-guld och VM-brons – succésäsongen i mål för AIK-talangerna

Ishockey

De har tillsammans spelat 127 matcher och gjort 130 poäng, vunnit SM-guld och tagit VM-brons. Nu är en lång, succéartad säsong i mål för Skellefteå AIK-talangerna Viggo Nordlund och Valter Lindberg, som för Norran berättar om året, höjdpunkterna och framtiden. ”Man hoppas få testa på A-laget”, säger duon inför nästa säsong.

Uppgavs vara klar för Färjestad – aktuell för återkomst i AIK

Uppgavs vara klar för Färjestad – aktuell för återkomst i AIK

Ishockey

I slutet av mars skrev Aftonbladet att den förra Skellefteå AIK-backen Adam Wilsby kommit överens med Färjestad om ett kontrakt till nästa säsong. Nu kan Norran avslöja att Wilsby i stället är aktuell för en återkomst till Skellefteå AIK.