Annonssamarbete med Skellefteå Airport 5 nya resmål – direkt från Skellefteå

5 nya resmål – direkt från Skellefteå

Möt våren i polska Gdańsk, förläng sommaren i den grekiska övärlden eller njut av lata dagar på glittrande stränder i höst. Skellefteå Airport erbjuder fem nya destinationer 2024. ”Vi är glada att kunna erbjuda större valfrihet för norrländska resenärer”, säger Robert Lindberg, CEO, Skellefteå Airport.

Inför sommarsäsongen 2024 erbjuder Skellefteå Airport fem helt nya destinationer i samarbete med researrangörerna TUI och Ryanair. Dröm dig bort till härliga dagar med varma stränder, glittrande vatten, historia och pulserande stadsliv.  

– Vi har ett stort destinationsutbud från Skellefteå 2024 och vi är så glada att kunna erbjuda många nya charterdestinationer och en större valfrihet för norrländska resenärer, säger Robert Lindberg, CEO, Skellefteå Airport och fortsätter:

– Det är många som föredrar att resa från sin egna flygplats och på detta sätt erbjuds resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer semesterupplevelsen. Våra resenärer parkerar dessutom gratis här på flygplatsen.

undefined
Kos, Grekland

Kos, Grekland

Den lilla grekiska ön Kos har mycket att erbjuda med sina gamla arkeologiska ruiner, charmiga byar och vackra stränder med glittrande vatten. Kos har en lång kustlinje där sandstränderna sträcker sig mil efter mil. De många stränderna kombinerat med nattliv och intressanta historiska sevärdheter har gjort Kos till ett populärt resmål. 

I Kos stad kan du vandra längs slingrande gränder, slå dig ner i en loungebar eller njuta av god mat vid någon lokal taverna. På menyerna finns gott om färska skaldjur och alla grekiska klassiker, som gyros, fetaost, moussaka och tzatziki, samt lokala delikatesser. Här finns även historiska platser att besöka, som det arkeologiska museet eller 1300-talsslottet Neratzia. Vill du uppleva mer finns båtturer till kringliggande öar och fina cykelleder längs havet.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 13 juni och 19 september 2024. Läs mer och boka här.

 

undefined
Catania, Sicilien

Catania, Sicilien

Siciliens näst största stad, Catania, erbjuder mysiga vinbarer, chica trattorior och pråliga katedraler. Det är en äkta italiensk stad med livlig atmosfär, belägen precis vid foten av vulkanen Etna. De gamla stadsdelarnas arkitektur finns med på Unescos världsarvslista. 

Bada på stranden La Playa, besök nöjesparken Etnaland med sitt vattenland och njut av god mat. Testa den typisk sicilianska rätten “Pasta alla Norma” och smaka på Catanias traditionella citrusdryck Seltz. Du kan också avnjuta läckra frukter från de ändlösa citron- och apelsinodlingarna och dricka massor av latte macchiato. Catania har många fina torg, men inget går upp emot Piazza del Duomo. Här ligger St. Agata-katedralen och elefantfontänen som blivit lite av en symbol för staden. Från Piazza del Duomo och rakt upp mot vulkanen Etna sträcker sig Catanias huvudshoppinggata Via Etnea med butiker, barer och caféer.

Direktflyg från Skellefteå med TUI 13 augusti och 1 oktober 2024. Läs mer och boka här.

 

undefined
Gdansk, Polen

Gdańsk, Polen

Historia, kultur, shopping och strandliv – Gdańsk erbjuder en kombination av upplevelser för sina besökare. Staden har en modern kosmopolitisk känsla och en helt fascinerande historia. Staden är berömd för sin historiska hamn, ölhallarna vid kajkanten och vacker bärnsten. Vandra längs mysiga kullerstensgator och stanna till vid någon av de många barer, kaféer eller restauranger som finns. Njut av ett brett urval av fisk och skaldjur eller testa de traditionella rätterna som piroger och zurek. 

Vill du se mer kan du utforska det omgivande ”trestads”-området som även omfattar spasemesterorten Sopot och den moderna hamnstaden Gdynia längs den norra kusten. En fyra kilometer lång sandstrand binder samman de tre städerna som tillsammans kallas Polska rivieran eller Bärnstenskusten.

Direktflyg från Skellefteå med Ryanair i april 2024. Läs mer och boka här.

 

undefined
Larnaca, Cypern

Larnaca, Cypern

Larnaca på solsäkra Cypern bjuder på en kombination av cypriotisk charm och modern Medelhavsstad. Här kan du njuta av strandliv, shopping och trendiga restauranger, kaféer och pubar. 

Spendera dagen vid den långa välskötta sandstranden, njut av en måltid på någon av de många trottoarserveringar som finns eller promenera längs den breda strandpromenaden omgiven av palmer. I slutet av strandpromenaden ligger Larnacas äldre stadsdel med mysiga kvarter och ett litet torg. Den kulturintresserade har många vackra byggnader att besöka, som det turkiska fortet från 1605 eller S:t Lazaruskyrkan. 

Direktflyg från Skellefteå med TUI 10 maj, 21 juni och 27 september 2024. Läs mer och boka här.

 

undefined
Burgas, Bulgarien

Burgas, Bulgarien

Stränderna är breda, solen pålitlig och gatorna fyllda med shopping och uteserveringar, inte konstigt att Bulgarien har blivit ett populärt land att semestra i. Maten är prisvärd och det bulgariska köket är känt för sina smårätter, välsmakande lokala ostar, kötträtter och traditionella sötsaker. På menyerna hittar du även många smaker från det internationella köket och gott om färsk fisk tack vara närheten till Svarta havet. 

Den som vill göra en utflykt kan välja bland många upplevelser. Ta en dykkurs, segla katamaran, besök vindistriktet eller ta en tur i bergen. En kulturhistorisk upplevelse får du genom ett besök i den gamla bulgariska staden Nessebar som finns med på UNESCO:s världsarvslista. 

Direktflyg från Skellefteå med TUI 29 maj och 4 september 2024. Läs mer och boka här.

 

Skellefteå Airport

Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 350 000 resenärer per år. 

Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg till Arlanda, Bromma och Gdansk. Utöver de nya destinationerna erbjuder Skellefteå Airport även chartertrafik till Rhodos, Kreta, Turkiet, Kroatien, Gran Canaria, Andorra, Mallorca och Lefkas/Parga.