Annonssamarbete med Toyota

De har en av Sveriges bästa arbetsplatser

Det händer mycket hos den välkända bilhandlaren - utmärkelse som bästa arbetsplats, 
nytt namn, ny koncern, ny vd och planer på 
lokalförändringar.
Det händer mycket hos den välkända bilhandlaren - utmärkelse som bästa arbetsplats, nytt namn, ny koncern, ny vd och planer på lokalförändringar.

Mjuka värden och att bli lite bättre varje dag lägger grunden hos Bilinorr Skellefteå. “Bilbranschen är annars hård. Kalla fyrkantiga plåtbilar behöver mjuka människor som ser till att allt funkar”, säger Peter Melender, försäljningschef.

Motor 19 april 2022 08:51
Detta är ett annonssamarbete.

Det händer mycket hos den välkända bilhandlaren - utmärkelse som bästa arbetsplats, nytt namn, ny koncern, ny vd och planer på lokalförändringar. Peter Melender är försäljningschef på Bilinorr Skellefteå tidigare känt som Burlin Motor och ser ljust på framtiden.

– Allt känns riktigt kul! Jag märker att folk är peppade och tycker det är roliga saker som händer. Vi har otroligt lojala medarbetare och knappt någon personalomsättning på våra anläggningar. Folk kommer från ett bra mående och tar med sig det på den nya resan, säger Peter Melender och fortsätter:

– I vårt dagliga arbete är det ingen skillnad egentligen utan vår organisation, personal och bilar är samma som innan. Skillnaden är att vi nu fått fler jobbarkompisar på olika orter längst norrlandskusten och på sikt kommer större kampanjer och närmare samarbeten genomföras.

Bilinorr är en ny koncern som grundades i januari 2022 när Bilbolaget Syd med huvudsäte i Sundsvall köpte Burlin Motor, Toyota Center Sundsvall och Europeiska Motors anläggning i Gävle. Bilinorr finns även i Umeå, Piteå och Luleå vilket gör att de finns i totalt sex städer längst Norrlandskusten.

undefined
Jonas Söderberg, Peter Melander, Adam Lundström, Joakim Rafjäll och Per-Ola Envall.

Bilinorr Skellefteå inledde 2022 med att bli nummer ett i Brilliant Awards inom service organisationer. Resultatet baseras på data från medarbetarundersökningar som visar hur arbetsklimatet är och hur engagerade medarbetarna känner sig.

– Det är roligt och man blir stolt! Är även välförtjänt eftersom att vi ständigt jobbar hårt med att medarbetarna ska må bra. Det är viktigt med uppföljningar, mjuka värden, prata med alla och se alla. Vi har jobbat med det i flera år för att få denna sorts utmärkelse. Tidigare har vi tagit oss till topp 5 så det var underbart att nå hela vägen fram till plats ett nu, säger Peter Melender.

Några företag som tidigare synts på topp 5 placeringen är Spotify, Skandia Fastigheter, Filippa K och Jernhusen.

– Bara att nå topp fem är stort. Jag reflekterade inte över hur stort det är förrän jag såg vilka företag som är med. Allt från småföretag till börsnoterade, säger Peter Melender.

Vanligtvis firas Brilliant Awards i Stockholm med smoking, balklänning och champagne. Detta året blev galan inställd på grund av pandemin och firandet av vinsten fick istället ske internt i Bilinorr:s egna lokaler.

undefined
Bilinorr erbjuder ett stort utbud av bilar.

Det är tydligt att mjuka värden är viktigt för Peter Melender. Det är vad som lägger grunden för alla resultat och därför är det viktigt att behålla den familjära känslan med det mjuka och varma trots att de numera tillhör en större koncern menar han.

– Bilbranschen är annars hård. Kalla fyrkantiga plåtbilar behöver mjuka människor som ser till att allt funkar, säger Peter Melender.

Kaizen är ett ledord Toyota använder som står för att alltid bli lite bättre imorgon. Bilinorr Skellefteå är en erfaren Toyota-återförsäljare och följer det mantrat. Toyota har en elektrifierad historia sedan slutet av 90-talet då deras första hybridbil släpptes. Sedan dess har Toyota varit marknadsledande i världen på elektriska fordon.

– När kunder är otrygga och inte riktigt vet vad nästa bil ska vara vänder de sig ofta till trygga bilmärken som är kända för hållbarhet, kvalité, miljö och byggteknik. Vi märker att efterfrågan ökar hos oss hela tiden just för att Toyota är ett tryggt ägande och förnuftigt val av bil, säger Peter Melender.

Brilliant Awards

Brilliant Awards 2022 Service Organisationer

1. Burlin Motor (Nu Bilinorr)

2. Vasakronan

3. Hemsö

4. Jernhusen

5. Skandia Fastigheter

Om Brilliant Awards

En utmärkelse som delas ut årligen till organisationer som skapat ett positivt arbetsklimat med engagerade arbetare. Fler 290 000 svar från medarbetare och över 250 företag ligger som grund för utmärkelsen.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.