Annonssamarbete med Team Sportia

Klubbexperten: 5 tips inför golfsäsongen

Inför årets golfsäsong satsar Team Sportia i Skellefteå på att hjälpa kunderna med deras golfutrustning. Därför har de byggt upp sin custom fitting-avdelning vid rangehuset på golfklubben. “Jag vill att folk ska känna att det är till oss de ska vända sig för att få rätt tips”, säger Pär Gustafsson, avdelningschef.

Golf 20 maj 2023 00:05
Detta är ett annonssamarbete.

Med 35-årig erfarenhet av att själv spela golf fick Pär Gustafsson, 46, för sju år sedan frågan om att bygga upp en ny golfavdelningen på Team Sportia i Skellefteå. 

En första åtgärd blev att plocka in en golfsimulator som hjälper kunder att ta reda på vilken utrustning som passar just dem. Det kallas “custom fitting” och norr om Sundsvall är Team Sportia idag ensam om att ha sin simulator öppen året runt.

– Vi är ju allihopa fysiskt olika. Men med simulatorn kan vi se hur kunden svingar, hur klubban slår i backen och andra tendenser som hjälper oss att avgöra vilken utrustning som kan gynna ditt golfspel, säger Pär Gustafsson

undefined
Pär Gustafsson kommer vara ute på rangen tre dagar i veckan och finnas där för den som har funderingar kring klubbor och utrustning.

Efter analys har kunderna möjlighet att lägga en beställning på skräddarsydda klubbor.

– Många tror att custom fitting är dyrare och klickar istället hem en billig klubba på nätet, men det kostar inte extra, säger Pär Gustafsson.

– Just nu har vi en väldigt bra custom fit-avdelning tack vare en bra maskin som man litar på och bra mix av märken. Cirka 90 procent av klubborna som vi säljer har vi testat ut, säger Pär Gustafsson.

undefined
Pär Gustafsson, Team Sportia, och Krobbe Lundberg, medlem i Skellefteå Golfklubb.

Samarbete med Skellefteå golfklubb

Inför golfsäsongen har Team Sportia byggt upp sin custom fit-avdelning vid rangehuset på Skellefteå golfklubb. Förhoppningen är att bli sommarens självklara plats för tips om golfutrustning.

– Jag kommer vara ute på rangen tre dagar i veckan och finnas där som bollplank för den som har funderingar kring klubbor och utrustning. Jag vill att folk ska känna att det är till oss de ska vända sig för att få rätt tips, säger Pär Gustafsson och fortsätter.

– Det är många som står på rangen idag och tränar med fel typ av klubba. Även om du har en bra sving kan fel utrustning stjälpa dig lite grann. Vi vill hjälpa till på plats.

undefined
Efter analys har kunderna möjlighet att lägga en beställning på skräddarsydda klubbor.

Bland nybörjare är ett vanligt misstag att man lånar en anhörigs utrustning.

– Golf är svårt som det är och med utrustning som inte är lämplig för just dig blir det ännu svårare, vilket gör att golf känns tråkigt och man väljer att inte fortsätta, säger Pär Gustafsson.

– En vanlig miss är att du tänker att custom fitting är för bättre spelare, att du själv är för dålig och att det därför känns onödigt. Men om du testar så kommer du inse att golf blir mycket roligare.

undefined
Med rätt utrustning blir golfen roligare.
5 tips inför säsongen

 1. Boka tid för optimering av utrustningen i din bag.
 2. Gör ett Gap-test så du lär dig hur långt du slår varje klubba.
 3. Se över grepp, behöver de tvättas/bytas?
 4. Välj bollmodell och håll dig till den (även om du hittar andra i skogen.)
 5. Ta en lektion för att kolla dina grunder.
 

För kontaktuppgifter och öppettider hos Team Sportia - klicka här!

undefined
"Det är många som står på ranchen idag och tränar med fel typ av klubba", menar Pär Gustafsson.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.