Annonssamarbete med Team Sportia

Nypremiär för sportbutiken: ”Ännu vassare med ett större utbud”

Golf, cykel, löpning och skidor är i fokus när Team Sportia Skellefteå nysatsar och stuvar om i butiken. Nu kan kunderna se fram emot ett bredare utbud och ännu vassare experthjälp. ”Vårt mål är att de ska få riktigt bra upplevelser”, säger butikschef Anton Wiklund.

Cykling är ett av huvudområdena i Team Sportias nysatsning, och butiken är laddad med flera märken och modeller.

Cykling är ett av huvudområdena i Team Sportias nysatsning, och butiken är laddad med flera märken och modeller.

Foto: Jens Ökvist

Fritids- & sportartiklar2023-04-20 08:00
Detta är ett annonssamarbete.

I takt med att snön smälter vaknar längtan efter vårens och sommarens uteaktiviteter. Det märks av bland kunderna hos Team Sportia Skellefteå – sportbutiken som just nu laddar inför helgens nypremiär.

– Nu är det fullt fokus på golf, cykel och löpning. Vi har ju en ganska kort golfsäsong här i norr så de flesta vill köpa sina golfklubbor i god tid för att inte ägna halva säsongen åt att spela in sina nya grejer, berättar butikschefen Anton Wiklund.

Det är just golf, cykel och löpning, samt längdskidor och alpint, som är butikens främsta ben framåt när de nu gör om sitt koncept.

– Vi vill lägga vårt fokus rätt, på de bitar där vi redan är kända för att vara duktiga och där vi ska bli ännu vassare och ha ett ännu större utbud. Men också för att det är utrustning och prylar som behövs i Skellefteå, säger Anton Wiklund och fortsätter:

– Golf är till exempel jättestort och där är vi ensamma om att ha året runt-möjligheter att testa golfklubbor. Vi har inlett ett samarbete med golfklubben där vi kommer att ha personal ute på deras ytor, och all försäljning av klubbor kommer att gå via Team Sportia. Vi har kunskapen och sortimentet som krävs för att göra det på ett bra sätt. 

undefined
"Det känns superkul, det blir en ny inriktning på hela verksamheten. Alla är peppade, även kunder som vi har berättat det för tycker att det ska bli jättekul", säger Anton Wiklund, butikschef på Team Sportia Skellefteå.

Inför nyöppningen helgen 21-23 april har butiken gjorts om och de olika avdelningarna kommer att framhävas tydligt. Dessutom utlovas både produktnyheter och erbjudanden. 

– Kunderna kan förvänta sig ett bredare utbud i de kategorier vi har valt att jobba djupare med. Fler märken och modeller, och framför allt mer kompetens, säger Anton Wiklund.

Personalen är redan nu utbildade i dessa områden men kommer att fortsätta hålla sig uppdaterade för att hänga med i trender framåt.

– De som jobbar på Team Sportia har otroligt mycket kunskap och erfarenhet. Vår senaste anställda har jobbat hos oss i tre år, det är ganska ovanligt i vår bransch.

undefined
Golfsäsongen stundar och redan nu har folk börjat kika på golfklubbor hos Team Sportia, där Pär Gustafsson med kollegor finns redo med råd och produkter.

Själv har Anton Wiklund jobbat på Team Sportia i 17 år och nu ser han och personalen fram emot butikens nya satsning.

– Det känns superkul, det blir en ny inriktning på hela verksamheten. Alla är peppade, även kunder som vi har berättat det för tycker att det ska bli jättekul. Vi har många stamkunder och är lite av en destination när det kommer till cykling, skidor, golf och löpning. Det känns kul att nu kunna ge kunderna ännu mer.

undefined
Här finns ett brett utbud av modeller och märken för både löpning och promenad.

Med dagens möjligheter till onlineshopping gäller det att som fysisk butik nischa sig och kunna erbjuda något extra, menar han.

– Mycket går att handla på annat sätt än i fysisk butik idag. Men just de här grejerna kräver att man får testa, känna och klämma. Att man får bra hjälp med att få igång sin utrustning, oavsett om det handlar om en väl utprovad skida eller en särskild golfklubba med ett lite tjockare grepp för att du har stora händer. Det finns väldigt mycket att nörda ner sig i inom de områden vi har valt och det hoppas vi att våra kunder ska få ta del av.

Så, varför ska man komma just till Team Sportia Skellefteå?

– Hit ska man komma om man vill få bra hjälp och komma ut med bra produkter. Vårt mål är att kunderna ska få riktigt bra upplevelser vare sig det är på golfbanan, på cykelstigarna eller i längdskidspåren, säger Anton Wiklund.

undefined
Gatorna tinar fram och många passar på att ta fram sina cyklar nu - om man inte är en året runt-cyklist förstås. Erik Degermark på Team Sportia Skellefteå guidar kunderna till att hitta rätt cykel.
Pär Gustafsson hjälper kunderna att prova ut rätt golfklubba utifrån behov och önskemål.
Pär Gustafsson hjälper kunderna att prova ut rätt golfklubba utifrån behov och önskemål.
Team Sportia Skellefteå

Team Sportia hittar du på Varugatan 23 i Skellefteå. 

Telefonnummer: 0910-70 10 77

Öppettider: Måndag-fredag kl 10-19, Lördag kl 10-16, Söndag kl 11-16

Läs mer om Team Sportia Skellefteå - klicka här! 

undefined
Team Sportia på Solbacken nysatsar och presenterar ett bredare sortiment med fokus på cykel, golf, löpning och skidor.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.