Annons

“Vi kommer alltid att vilja ge tillbaka till Skellefteå”

Idén om att starta Vaccin i Norr uppstod då en av grundarna, som flyttat hem till Skellefteå, skulle boka vaccinationstid för sina barn och då insåg att det saknades en vaccinationsbyrå. Tre år senare har Vaccin i Norr ny lokal, flera anställda, de har vunnit pris som årets nykomling 2021 och lanserat en vaccinationsbuss.

Native 23 maj 2022 15:13
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Vaccin i Norr är ett företag i Skellefteå som grundades av Skellefteåborna David Persson, Kristoffer Thylin, Fredrik Degerstedt och Louise Elander Degerstedt. Planen vid uppstarten 2019 var att fokusera på resevaccinationer och vaccin mot sjukdomar i närmiljö. Detta ändrades dock när covid19-pandemin bröt ut och nya behov uppstod.

– Vi fick som många andra tänka om under covid och började göra antigen- och PCR-tester och fördjupade samarbetet med industrin i trakten, säger David Persson. 

Nyligen flyttade Vaccin i Norr till en ny lokal på torget som de delar tillsammans med Reseproducenten. Tanken bakom att dela lokal är att underlätta för kunder som ska ut och resa.

– Vi vill tillsammans erbjuda en helhetstjänst, kunderna har nu möjlighet att på en och samma plats boka sin resa, vaccination och de reseintyg man fortfarande kan behöva för utlandsvistelse. Vi har även startat ett samarbete med andra aktörer inom hälsokontroller, där vi hjälper till att ta blodprover, säger David Persson.

I början jobbade enbart timanställda på Vaccin i Norr men som svar på den stora efterfrågan finns nu både heltidsanställda och extrapersonal.

Målet är att hålla öppet på så varierade tider som möjligt, så att kunder slipper ta ledigt från jobb eller skola. För maximal tillgänglighet erbjuder de såväl bokade tider som drop in.

– Vi försöker erbjuda tjänster som primärvården har svårt att hinna med idag. Sjukvårdens resurser bör först och främst gå till människor som är sjuka, säger Jonas Lundberg, nyanställd sjuksköterska och Vice VD.

Alvargalan är Skellefteås näringslivsgala sedan 2010 och där prisas årligen företag som visat framfötterna och bidragit till innovation. Totalt delas tolv priser ut i lika många kategorier. 2021 blev Vaccin i Norr utnämnt till Årets nykomling, och i motiveringen lyftes bland annat att de är ett perfekt komplement till den offentliga vården.

– Det känns roligt att vi är ett litet lokalägt företag inom en bransch som ofta drivs av större aktörer. Vi har därmed lättare att snabbt anpassa oss till just de förutsättningar som finns här, säger David Persson.

Under våren lanseras den senaste satsningen, en vaccinationsbuss. Det innebär att tjänsterna Vaccin i Norr erbjuder kommer bli ännu mer lättillgängliga för fler människor. Planen är att mobilt kunna besöka olika platser i Skellefteå och orter runt om i regionen.

– Vi vill vara så flexibla som möjligt och kunna åka överallt där intresse finns. Allt från privatpersoner till företag. Vi kan till exempel åka ut till företag och vaccinera personal på plats, säger David Persson.

Vaccin i Norr tycker att det är viktigt att ge tillbaka till Skellefteåregionen, där de lever och verkar. Under sommaren kommer de bland annat vara huvudsponsorer och arrangera en fotbollscup, som kommer att vara kostnadsfri för alla barn.

– Vaccin I Norr ska fortsätta att ge god service och vara lyhörda till folket i vårt närområde! Fördelen med att handla av lokalt ägda företag oavsett vilken tjänst eller produkt man är ute efter är att pengarna kommer tillbaka in i samhället, säger David Persson och fortsätter:

– Vi på Vaccin i Norr vill fortsätta att ge tillbaka till Skellefteå.

Vaccin i Norr erbjuder:

Vaccinationer (ej covid-19) 

Vaccinationsrådgivning

Läkarintyg

Blodprovstagning

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.