Skellefteå Kraft prisas av kunder trots osäker elmarknad

Från förra årets rekordlåga elpriser svängde plötsligt marknaden åt motsatt håll och höstens priser blev i stället rekordhöga. Skiftningarna skapar en osäkerhet på marknaden. Hur ska man som konsument egentligen tänka utifrån det hela?

  — Det som driver vår energiproduktion är element som det hela tiden kommer nytt av – solen skiner, vinden blåser och regnet faller, säger Lars Lundmark på Skellefteå Kraft.

— Det som driver vår energiproduktion är element som det hela tiden kommer nytt av – solen skiner, vinden blåser och regnet faller, säger Lars Lundmark på Skellefteå Kraft.

Foto: Patrick Degerman

Native2021-12-02 09:16
Detta är ett annonssamarbete.

Anledningarna bakom de kraftiga elprissvängningarna är såväl många som komplexa. Med allt från väderförändringar till utsläppsrätter och råvarupriser som påverkande faktorer är det svårt att sätta en prognos för hur elmarknaden fortsätter att utvecklas. Utöver det produceras el i samma stund som den används och kan inte lagras i någon större utsträckning, vilket i sin tur leder till att elpriset varierar efter tillgång och efterfrågan. 

Det ständigt förändrade priset skapar en oro och osäkerhet hos konsumenterna – vad är det egentligen som händer? Vilket avtal ska jag välja och när är det bäst att teckna det? Lars Lundmark arbetar som affärsenhetschef på försäljning på Skellefteå Kraft och berättar att det finns flera parametrar att ta hänsyn till i detta läge, bland annat hur boende- och ekonomisituationen ser ut och vilken buffert man har.

— Vilket elavtal man ska välja är ingenting som går att generalisera, utan är helt utifrån vilka premisser man har. Det är att rekommendera att utgå ifrån att vid lägre förbrukning teckna ett rörligt elavtal då du betalar mer exakt för vad du faktiskt använder, och vid en högre förbrukning teckna ett fast elavtal för att inte riskera en oförutsägbart hög faktura. 

undefined
— Det som driver vår energiproduktion är element som det hela tiden kommer nytt av – solen skiner, vinden blåser och regnet faller, säger Lars Lundmark på Skellefteå Kraft.

Men att försöka avgöra när man ska teckna sitt elavtal kan upplevas jobbigt att fundera över på egen hand. 

— Egentligen handlar det om att ta ställning till vad som är här och nu, för det du kan vara säker på är att det imorgon kommer att se annorlunda ut. Priset kommer att ha gått upp eller ner till dess. Det är därför vi på Skellefteå Kraft ger ett så konkret förslag som möjligt till våra kunder och göra det så enkelt som möjligt för dem att fatta ett beslut. Då vet de att de fått råd från en pålitlig leverantör och kan sedan själva ta ställning till vad som känns bra, menar Lars. 

Med en vision om att bli det bästa elbolaget för Sverige och en mission om att vara en positiv kraft i samhället levererar Skellefteå Kraft 100% förnybar el runtom i landet och är certifierade inom Schysst Elhandel. De var en av de första att erbjuda 100% förnybar el till alla sina kunder, i stället för att göra det till ett tillval där kunder får betala extra för den förnybara elen. Med andra ord är det inte dyrare att göra ett bra val och använda förnybar el hos Skellefteå Kraft. 

undefined
Skellefteå Kraft levererar 100% förnybar el runt om i landet och har sedan hundra år tillbaka producerat el av bland annat vattenkraft.

— Det som driver vår energiproduktion är element som det hela tiden kommer nytt av – solen skiner, vinden blåser och regnet faller. Vi har producerat 100% förnybar kraft av vattenkraft i över hundra år och har sedan dess utökat till även vindkraft. Vi satsar ständigt på att utveckla och återinvestera i ny kraft till samhället. Det är en tuff konkurrens på elmarknaden och vi väljer att sticka ut genom att vara 100% förnybara i den el vi säljer, berättar Lars.  

Skellefteå Kraft särskiljer sig inte bara genom sin förnybara el, utan även för deras kundhantering och service. De är noggranna med att lyssna, vara ärliga och göra det bästa de kan för sina kunder och har vunnit ett flertal utmärkelser för just det. I årets kundundersökning från Svenskt Kvalitetsindex har Sveriges energikunder rankat hur nöjda de är med sina leverantörer och Skellefteå Kraft tog hem tre förstaplatser och tre andraplatser. 

— Det är fina utmärkelser att vinna. Vi har fokuserat på våra kunder i många års tid och investerat i hur vi kan erbjuda den bästa möjliga kundhanteringen. Det är en viktig del av vårt erbjudande. Vi har även valt att satsa på att ha en egen kundservice och inte anlita en utomstående kundservicekontakt, poängterar Lars. 

undefined
— Vi kan alla vara med och ta ansvar i resan mot 100% förnybart, oavsett om det är via egna solceller eller genom att välja ett schysst elbolag, menar Lars.

Att allt fler kunder väljer att vända sig till Skellefteå Kraft bådar gott för framtiden. Kunderna vill vara med och påverka och väljer då även elavtal som gynnar utvecklingen. 

— Generellt sett ska vi inte skämmas över att konsumera el – vår el är ju bra och förnybar!  Sedan är det alltid bra att släcka lyset efter sig och samtidigt spara en slant. Vill man vara med och producera 100% förnybar el kan man även välja att sätta solceller på sitt tak. Vi kan alla vara med och ta ansvar i resan mot 100% förnybart, oavsett om det är via egna solceller eller genom att välja ett schysst elbolag. Vi ger dig kunskapen och tryggheten, samtidigt som vi tillsammans gör en insats för miljön, menar Lars. 

Är du redan kund hos Skellefteå Kraft, men vill se över ditt elavtal? Klicka här!

Du som ännu inte är kund hos Skellefteå Kraft kan bli det på bara några minuter genom att klicka här! 

Skellefteå Kraft

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Skellefteå Kraft? 

Växel: 0910-77 25 00
Kundservice: 0910-77 25 50

Adress
Skellefteå Kraft
Kanalgatan 71
93180 Skellefteå

https://www.skekraft.se/ 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.