Annonssamarbete med Skellefteå AIK

Skellefteå AIK ska etablera sig i SDHL: ”Våra ambitioner är höga”

Mitt i glädjeyran efter kvalsegern som tog Skellefteå AIK till SDHL stod General Manager Ulrika Dahlgren. Framgången var en milstolpe för hela bygdens ishockey.
– Det var speciellt. Jag var överlycklig, men det tog ett tag att verkligen landa i den känslan, säger hon.

”Målet för denna säsong är att sluta sexa eller sjua och sedan ta steg framåt som gör att vi om tre år är givna utmanare till SM-guldet.”

”Målet för denna säsong är att sluta sexa eller sjua och sedan ta steg framåt som gör att vi om tre år är givna utmanare till SM-guldet.”

Foto: Skellefteå AIK

Native2024-10-21 10:07
Detta är ett annonssamarbete.

I mars, efter 2-0 i matcher mot Stockholmslaget AIK, stod det klart att Skellefteå var tillbaka i SDHL efter 16 år i kylan. Redan under firandet hade Ulrika tankar på planeringen inför nästa säsong. GM-rollen kräver ständig uppmärksamhet. 

– Jag processar saker konstant, håller kontakt med spelare och agenter. Jag agerar på kort sikt samtidigt som jag inte får tappa det längre perspektivet – att bygga inför framtiden, säger hon.

Säkra din biljett till nästa hemmamatch i SDHL här!

undefined
Redan när det stod klart att Skellefteå var tillbaka i SDHL hade Ulrika Dahlgren tankarna på kommande säsong.

Grunden till succén lades långt innan kvalsegern. Sedan damlagets omstart 2017 har Skellefteå AIK stegvis byggt upp ett lag och en verksamhet som kunnat ta det stora steget från andraligan NDHL till toppligan SDHL. 

– Det har varit frustrerande ibland och jag har velat snabba på processen. Men vi hade inte kunnat göra det annorlunda. Att gå upp till SDHL med just den här gruppen, spelare från regionen som länge arbetat mot det här målet, gör det så mycket mer meningsfullt, säger hon.

Här hittar du allt om Skellefteå AIK!

Att lagets kärna består av lokala förmågor är en medveten strategi. Föreningens vision är just att tävla om SM-gulden med hälften av spelarna från egna led.

– Våra ambitioner är höga, vi har inte gjort den här resan bara för att hoppas att vi kan hänga kvar. Målet för denna säsong är att sluta sexa eller sjua och sedan ta steg framåt som gör att vi inom tre år är givna utmanare till SM-guldet.

Ett Skellefteå AIK för hela bygden

Ulrika arbetar också för att damhockeyn ska fortsätta att professionaliseras, nå en större publik och att spelarna ska kunna försörja sig som ishockeyspelare.

– Vi har kommit långt och det finns en helhjärtad uppslutning från styrelse och ledning om att vi som klubb vill spegla hela vår bygd. En trovärdig satsning på damsidan tillsammans med ett konkurrenskraftigt lag är en förutsättning för att göra just det, menar Ulrika.

undefined
Att lagets kärna består av lokala förmågor är en medveten strategi, berättar Ulrika Dahlgren.
”En del av bygden”

Denna artikel är en del av formatet ”En del av bygden”, där vi lyfter fram intressanta personer ur bygden för att berätta deras unika historia kopplat till hockeyn. Alla har vi våra egna berättelser, minnen och ritualer kring matcherna. Alla är vi En del av Bygden och tillsammans är vi Bygdens Lag.

Här kan du läsa fler berättelser!

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.