Kortare väntetider och personliga servicetekniker är två av de saker som utmärker Forslunds verkstadsverksamhet. På både serivce- och skadeverkstaden har ett nytt arbetssätt implementerats efter årsskiftet.
– Tidigare arbetade en servicetekniker med en bil, men nu har vi minst två personer som samarbetar kring servicen på varje bil. Det innebär att jobbet går mycket snabbare samtidigt som personalen utvecklar varandra och slutresultatet för kunden blir ännu bättre. Med andra ord: kortare väntetid och bättre resultat – men till samma pris, berättar Jonas Staflund.
Han har arbetat på Forslunds sedan 2002 och är sedan fyra år tillbaka ansvarig för företagets servicemarknad.
– Jag trivs jättebra. Att få vara med och bygga ihop bra personalteam och utveckla verksamheten är nog det största pluset med mitt jobb, säger han.
På Forslunds kan kunderna boka tid hos en egen, personlig servicetekniker – på samma sätt som man bokar tid hos en frisör. Det finns totalt 14 tekniker att välja mellan.
– Den här direktkontakten där kunden kan komma in i verkstaden och prata direkt med sin tekniker, som alltid är en och samma person och som känner kunden och bilen, är väldigt värdefull och uppskattad, säger Jonas Staflund.
Tyvärr är de fysiska besöken i verkstaden begränsade nu i coronatider, men så snart det är säkert att träffas igen kommer kunderna åter ha den möjligheten.
– Den tillfälliga lösningen är att man lämnar nycklarna och har kontakt med oss via telefon eller digitala kanaler. Det fungerar, men visst är det allra bästa i många fall att träffas i verkligheten.
I hela branschen pågår just nu stora förändringar i och med omställningen till mer hållbara alternativ och samtidigt ny teknik. Elbilarnas intågande innebär att mekaniker hanterar högspänningsbatterier. På Forslunds utbildas personalen därför löpande för att kunna hantera den nya tekniken på bästa tänkbara sätt.
– Den här utvecklingen startade någon gång runt 2008 men det går bara fortare och fortare hela tiden. För våra servicetekniker förändras arbetsuppgifter, verktyg och redskap. Det är både roligt och utmanande på samma gång, säger Jonas Staflund.