Annons

Nya eldrivna SUV:en: ”Rymlig och rolig att köra”

Äntligen är det senaste tillskottet i Volkswagens elbilsfamilj här – ID.4. Den här gången en SUV, perfekt för familjen och den som värdesätter gott om förvaringsutrymmen. ”Alla som provkört den är väldigt imponerade. Efterfrågan är redan stor”, säger Pontus Petterström, Norrlands Bil.

Native 16 april 2021 15:06
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Att bilbranschen ställer om till el är ingen nyhet. Flera tillverkare har presenterat olika modeller och varianter av elbilar. Som barnfamilj har det inte funnits särskilt många alternativ att hänga i julgranen – förrän nu. Häromveckan anlände nämligen den efterlängtade ID.4 till Norrlands Bil, en elbil i SUV-modell med stort bagageutrymme. 

– Jag har själv provkört och kan säga att den här bilen är fantastiskt rolig och trevlig att köra. Dessutom är den enormt rymlig och bra för plånboken att äga, säger Pontus Petterström.

Han arbetar som märkesansvarig vid Norrlands Bil och ser redan nu att intresset för bilen är stort bland kunder. 

– Människor blir mer och mer miljömedvetna och börjar se på elalternativ. Det är faktiskt flera som beställt ID.4:an redan i höstas, innan de kunnat se eller provköra den. Det säger lite om förtroendet för oss och tillverkaren – men också om kunden. Det är modigt tycker jag. 

Men ingen har hittills blivit besviken – tvärtom. Bilen, som tar sig upp till 51 mil på enbart el, går att få i olika utföranden, med olika utrustning och i olika prisklasser. Den har bland annat takreling som standard och den går att få med dragkrok.

– Det har hänt otroligt mycket när man tittar på tekniken. Det är en riktig upplevelse att köra dessa bilar, så kan man sammanfatta det, säger Pontus Petterström.

Hur fungerar ID.4 här uppe i norr med snö, halka och minusgrader?

– Den funkar bra här! Självklart ser man en något ökad elförbrukning under vintersäsongen, precis som med alla elbilar, men det beror också på hur varmt du ska ha i kupén och vilken körstil du har. Det är många faktorer som spelar in. Samtidigt byggs infrastrukturen ut här uppe, så det finns laddstationer lite här och var längs vägarna, säger han och tillägger:

– Vill man ha fyrhjulsdrift så kommer den i det utförandet i början på sommaren också.

För att minska elförbrukningen vintertid är ett tips att förvärma bilen när den står och laddar på morgonen innan du åker i väg. Ett annat tips är att använd rattvärme och stolsvärme i stället för att slå på full värme vid kallstart.

Leveranstiden på Volkswagens elbilar är korta, de första kundsålda bilarna levereras redan nu i mitten av april. Pontus Petterström ser fram emot att få se köparnas reaktioner.

– Det är så roligt att se hur kunderna reagerar när de får sina nya bilar. Det och variationen i det här arbetet är två av de absolut största fördelarna med att jobba på Norrlands Bil, säger han.

Han har snart arbetat på företaget i sju månader men lär sig fortfarande nya saker varje dag. Och det faktum att Norrlands Bil ständigt vill framåt, växa och utvecklas är något som sporrar honom lite extra på arbetet.

– Vi ligger i framkant men är inte nöjda där, utan vill hela tiden bli bättre. Jag har en fantastisk arbetsgivare och härliga kollegor, vad finns det inte att gilla? Och det bästa av allt är såklart alla kunder jag får förmånen att träffa varje dag, det är ju trots allt för dem vi finns. 

Om Norrlands Bil

Finns: Arvidsjaur, Kiruna, Luleå, Malå, Piteå, Skellefteå och Gälivare.
Antal anställda: 220 i personbilsbolaget
Märken: Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra och Transportbilar. 
Gör: Bilförsäljning och servicemarknad.
Kontakt: Vill du provköra ID.4 eller komma i kontakt med Pontus Petterström, ring 0910-71 58 32, eller läs mer på hemsidan: norrlandsbil.se.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.