Annonssamarbete med Dina Försäkringar

Dina Försäkringar om gåvan: ”Vi vill bidra till ett tryggare samhälle”

Sommaren i Sverige är förknippad med sol och bad, men vatten kan även innebära livsfara för både stora och små. Därför delade Dina Försäkringar ut armpuffar till de allra minsta. "Vi vill påminna föräldrar om farorna med vatten inför badsäsongen, men samtidigt uppmuntra till bad och lek", säger Carina Östman, vd på Dina Försäkringar Nord.

Dina Försäkringar Nord har under våren delat ut armpuffar från Aquarapid till de allra minsta.

Dina Försäkringar Nord har under våren delat ut armpuffar från Aquarapid till de allra minsta.

Foto: Maria G Nilsson

Native2024-07-01 06:00
Detta är ett annonssamarbete.

Dina Försäkringar består av sex olika försäkringsbolag över hela landet som samverkar under ett gemensamt varumärke. Med över 250 års erfarenhet och kunskap om försäkringsskydd, försäkrar de allt från hem, bilar, familjer, hundar och lantbruk till företag. Men samhällsengagemanget sträcker sig längre än så.

– Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle. För ett tag sedan delade vi ut gratis reflexer och nu under våren har vi valt att informera om vattensäkerhet inför sommaren, säger Carina Östman, vd på Dina Försäkringar Nord med verksamhet i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.

undefined
Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle, säger Carina Östman, vd Dina Försäkringar Nord.

Genom en kampanj på sociala medier har Dina Försäkringar under våren delat ut armpuffar från Aquarapid till de allra minsta. Men att armpuffar är just flythjälpmedel och inte en säkerhetsgaranti är viktigt att ta med sig.

– Din uppmärksamhet är det bästa skydd du kan ge ditt barn, menar Carina. Armpuffarna som vi delade ut är till exempel inte en säkerhetsprodukt. Vi delade ut dem för att uppmuntra fler föräldrar till bad och lek tillsammans med sina barn. Det är även bra om barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder. Det ger en ökad trygghet samtidigt som det är ett första steg till att barnen lär sig att simma.

Här kan du läsa mer om hur du badar med barn på ett säkert sätt i sommar.

Enligt Svenska Livräddningssällskapet omkom tre barn till följd av drunkning 2023.

– Det är siffror som kan verka låga, men att ett barn omkommer till följd av drunkning är ett barn för mycket, säger Carina Östman.

undefined
Att barn vänjer sig vid vatten redan i tidig ålder bidrar till ökad trygghet samtidigt som det är ett första steg till att de lär sig simma.

Det finns en myt kring vattensäkerhet som hon vill lyfta fram lite extra. Många tror att en person som håller på att drunkna skriker och viftar med armarna, men det stämmer inte. Både barn och vuxna drunknar ofta snabbt och tyst. 

Vill du komma i kontakt med Dina Försäkringar Nord? Här hittar du alla kontaktuppgifter.

– Vuxnas uppsikt är livsviktigt för våra barns säkerhet och trygghet. Lägg undan boken, mobilen eller surfplattan. Håll dig inom en armlängds avstånd från ditt badande barn och lämna aldrig små barn, eller någon som inte kan simma, ensamma i vatten, eller under uppsikt av ett annat barn, säger Carina Östman.

Hon poängterar att det är viktigt att ha sällskap med sig när man badar, även ungdomar och vuxna. Det är också viktigt att gå försiktigt på bryggor, klippor och bassängkanter och man ska undvika att simma under bryggor eller hopptorn. Likaså ska man försäkra sig om att det är tillräckligt djupt om man ska hoppa och dyka. 

– Jag hoppas att vi alla tänker till lite extra i sommar och är rädda om varandra, säger Carina Östman.

Tips om badvett

Svenska Livräddningssällskapets tipsar om att tänka på följande vid bad:

Tala om vart du ska och när du tror att du kommer tillbaka.

Ta reda på var du hittar livräddningsutrustning.

Ha alltid sällskap med dig när du badar.

Ha hela tiden uppsikt över varandra.

Gå försiktigt på brygga, klippa eller bassängkant.

Hoppa och dyk bara om det är tillräckligt djupt.

Simma längs med strand eller brygga.

Knuffa aldrig i någon eller håll fast någon i vattnet.

Undvik att simma under brygga och hopptorn.

Ropa bara på hjälp när du verkligen behöver.

Använd förlängda armen om du behöver hjälpa någon upp ur vattnet.

112 – är lätt att slå.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.