Konsultföretag i Skellefteå i konkurs

Aktiebolaget LC Consulting Mena AB i Skellefteå begärs i konkurs.

Foto: Arkivbild

Företagande2024-01-14 05:00

Den 3 januari inledde LC Consulting MENA AB, som har sitt säte i Skellefteå kommun, konkurs. Det rappporterar nyhetsbyrån Newsworthy.

LC Consulting MENA AB, som grundades år 2019, rapporterade en omsättning på 212 000 kronor i sitt senaste bokslut (mars 2021) med en vinst på 122 000 kronor. Bolaget anställde då en person.

Verksamhetsbeskrivningen vid bolagets bildande var: ”Konsulttjänster för företag som vill komma in på nya marknader i mellan Östern och Nord Afrika. Hålla föredrag om interkulturell kommunikation för företag. Tolkning samt översättning av dokument.”

Det här var det enda bolaget i Skellefteå som inledde konkurs under vecka 1.

Befattningshavare

Karl Simon Markström Engman, Skellefteå - Likvidator

Så går en konkurs till

En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Karta: Skellefteå kommun
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!