Sommartipset: Till häst en sommardag

I sommar kan alla, vare sig du är en erfaren ryttare eller nybörjare, få chansen att rida med Skellefteå Ridklubb. ”Vi försöker att skräddarsy vad folk vill ha”, säger Ann-Sofie Alba, Skellefteå Ridklubb.

4 juli 2019 15:00

Hästen Beza lyder lugnt och behärskat ryttaren Lukas Wikströms minsta lilla tecken när de under ledning av ridskolechefen Ann-Sofie Alba rider runt i manegen. Luckas som ridit en hel del tidigare har tagit chansen att få en extra ridlektion under sommaren. Under juli arrangerar Skellefteå Ridklubb turistridning, som trots namnet är öppen för alla.

– Vi välkomnar alla, man behöver inte vara turist, säger Ann-Sofie Alba.

Ridklubben tar emot både grupper och enskilda som vill rida. Vill man rida i manegen eller uppleva en ridtur i naturen så försöker de att tillmötesgå önskemålen som finns.

– Vi hyr inte bara ut en häst utan det ska alltid finnas med en instruktör, säger Ann-Sofie.

Oavsett om det är en van ryttare, nybörjare, barnfamilj eller någon med ett funktionshinder som hör av sig så finns möjligheten att anpassa ridningen till var och en, försäkrar Ann-Sofie Alba.

– Det finns hjälpmedel för funktionshindrade och hästar som är vana med hissar och ramper, säger hon.

En tanke med turistridningen är inte bara att ge de som vill en möjlighet att rida utran även att de ska få en inblick i vad ridsport är.

– Vi vill synas och ge en bild av vad vi gör, det är ett mervärde för oss.

När halva ridlektionen återstår väljer Lukas Wikström att fortsätta ute i sommarvärmen. Väl ute så ligger dammet som ett litet moln efter ekipaget, men det verkar varken bekymra ryttare eller häst. Lukas började med ridning för drygt två år sedan och har sedan dess ridit mellan en och två gånger i veckan.

– Beza är snäll, följsam och rolig att rida, säger Lukas Wikström efter lektionen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Eriksson

Ämnen du kan följa