Vilket kalas det ska bli

Var ska en flicka, som i princip vuxit upp på Medan i Norsjö, befinna sig som vuxen om inte på ett folkparkskontor. Hur ska denna sälj- och marknadskoordinator känna sig just nu om inte lite nervös, fast på ett spänt och förväntansfullt sätt förstås.

14 juni 2018 15:00

Det blir ingen Matfest i år, det vet vi redan. Däremot blir det en folkfest, ett kalas i parken, det vill säga i Folkparken.

- En folkfest har stått på önskelistan och nu gavs det en möjlighet för oss att förverkliga den drömmen, säger Lina apropå hur det kommer sig att något annat tar vid just den tid på året då Skellefteborna vant sig vid att det ska ätas och drickas utomhus i glada vänners lag.

Vad blir det för mat? Blir det langos?

- Kanske, svarar Lina lite mystiskt. Det blir både vilt, thai och café. Mångfald - det ska finnas något för alla. Vi samarbetar med Svensk Catering och det ska komma tjugo matförsäljare hit.

Lina, som vuxit upp i Folketshusrörelsen tack vare pappas jobb på Medan där hon och syskonen sålde biobiljetter, som gått hotell- och restauranglinjen, drivit egen butik och som började jobba på Folkparken för ett år sedan, hon ser bara möjligheter. Ta bara ytorna, de är stora, både ute och inne, och kan användas till mycket.

Det blir också en mindre skördemarknad med odlare från trakten.

- Vi ska ha dryckesförsäljning inomhus, maten säljs utomhus och man kan sitta både ute och inne. Kvällens musikunderhållning sker på scenen inne i stora festlokalen som förvandlas till ett stort öltält.

Just nu är hon i full färd med att kontakta alla som kan tänkas vilja vara med på detta kalas som ska pågå från 31 augusti till 2 september.

- Föreningar ska finnas på plats och visa upp sig genom olika aktiviteter. Det blir också en mindre skördemarknad med odlare från trakten.

Kalaset ska vara så lokalt som möjligt, bara lokala band på scenen till exempel.

Och apropå underhållning; just det lär hon själv inte ha så stort behov av de närmaste tolv veckorna. De kommer att vara fullspäckade av jobb och jobb och ännu mera jobb, plus lite semester. Ett evenemang av den här storleken, där en massa människor är inblandade och inte bara de nio som arbetar på Folkparken, det kräver mängder av förberedelser på alla håll och kanter.

Och publiken sen - hur många är det som kommer, tror hon?

Om detta vågar Lina verkligen inte ha någon åsikt alls.

Om det inte går att sia om publiksiffran så går det i alla fall att säga något ganska bestämt om hur Lina kommer att ha det under de tre kalasdagarna.

- Det kommer att bli fullt upp för mig och alla inblandade, men tack vare den positiva responsen så kommer det här att bli lyckat.

Ålder: 40 år.

Bor: I Bergsbyn.

Familj: Maken Jacob, 43, sönerna Jonatan 17, Alexander, 15, och Sebastian, 9 år, plus hunden Jenka.

Äter till frukost: Riskakor och kaffe eller te.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ödebrink