Revben på julbordet

Revbensspjäll ska vara möra. Inte segtuggat, utan helt genomlagat är det som gäller. Det tar sin tid, men gott blir det.

24 december 2018 07:20

För 4 personer, 2 timmar

1 kg tjocka revbensspjäll

50 g smör

3 msk senap

2 msk honung

1 msk färskriven ingefära

1 tsk salt

1 1/2 krm svartpeppar

2 msk kinesisk soja

1 msk konc. kalvfond

1 gul lök

4 syrliga äpplen

12 katrinplommon

2 dl hett vatten

Gör så här:

1. Lägg spjället i en smord långpanna med den feta sidan uppåt. Smält smöret och blanda i senap, honung, färskriven ingefära, salt, svartpeppar, soja och kalvfond. Pensla. Dela äpplena i halvor, löken i klyftor och lägg dem tillsammans med katrinplommon runt spjället. Sätt in i 150 graders ugn.

2. Häll ett par deciliter kokande vatten vid sidan av köttet efter 20 minuter. Ös med vätskan och fortsätt så var tionde minut i en dryg timme. Avgör när det är klart genom att smaka.

3. Dela spjället i bitar och lägg upp på fat. Lyft försiktigt över äpplen och katrinplommon och lägg runt. Dra folie över fatet så spjällen håller sig varma. Sila skyn och koka ihop den i kastrull utan lock. Slå lite sky över allt och servera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT