För 4 personer, 2 timmar
1 kg tjocka revbensspjäll
50 g smör
3 msk senap
2 msk honung
1 msk färskriven ingefära
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
2 msk kinesisk soja
1 msk konc. kalvfond
1 gul lök
4 syrliga äpplen
12 katrinplommon
2 dl hett vatten
Gör så här:
1. Lägg spjället i en smord långpanna med den feta sidan uppåt. Smält smöret och blanda i senap, honung, färskriven ingefära, salt, svartpeppar, soja och kalvfond. Pensla. Dela äpplena i halvor, löken i klyftor och lägg dem tillsammans med katrinplommon runt spjället. Sätt in i 150 graders ugn.
2. Häll ett par deciliter kokande vatten vid sidan av köttet efter 20 minuter. Ös med vätskan och fortsätt så var tionde minut i en dryg timme. Avgör när det är klart genom att smaka.
3. Dela spjället i bitar och lägg upp på fat. Lyft försiktigt över äpplen och katrinplommon och lägg runt. Dra folie över fatet så spjällen håller sig varma. Sila skyn och koka ihop den i kastrull utan lock. Slå lite sky över allt och servera.