Pepparkyckling

Kyckling kräver kryddor. Här är det paprikapulver, svart- och rosépeppar som delar huvudrollen.

6 december 2018 08:44

För 4 personer, 35 minuter

4 kycklingfiléer, ca 600 g

1 krm paprikapulver

1 krm svartpeppar

1 krm salt

smör och rapsolja

Till såsen:

2 1/2 dl vatten

1 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

2 tsk rosépeppar

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk soja

salt och vitpeppar

Att äta till:

stekt potatis

haricots verts

blandad sallad av tomat, gurka och isbergssallad

Gör så här:

1. Krydda kycklingfiléerna runt om med paprikapulver, svartpeppar och salt. Bryn med lika delar smör och rapsolja i en het panna. Sänk värmen ordentligt och efterstek under lock i ungefär 12 minuter. Kyckling ska alltid vara genomstekt.

2. Koka upp vatten, grädde, fond och rosépeppar. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i minst 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.

3. Blanda en klassisk sallad av tomat, gurka och isbergssallad. Värm haricots verts i saltat vatten. Servera allt med stekt potatis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT